Ostali sportovi

Pirovo slavlje Hrvatica

Goran Tomičić • četvrtak, 14.08.2008.
Pirovo slavlje Hrvatica
Foto: FaH

U posljednjem kolu skupine A ekipnog dijela natjecanja hrvatska ženska stolnoteniska reprezentacija je svladala Dominikansku Republiku 3:1, no ipak se nije plasirala u borbu za medalje...

Prvi dvoboj odigrala je Sandra Paović protiv Qian Lian i bio je to tek malo kvalitetniji trening za našu igračicu. Naravno, i ovdje je protivnica bila Kineskinja, ali to Sandri Paović nije predstavljao problem. Od prvog poena se vidjela velika razlika u kvaliteti i Paović je rutinski osvojila prvi set. U preostale dvije dionice Kineskinja nije mogla preko četiri poena i Hrvatska je uvjerljivo stigla do prvog boda.

Potom se Andrea Bakula suprotstavila Wu Xue, još jednoj Kineskinji. Nažalost, i ovaj susret je bio sasvim izvjestan. Bakula je pokušala pružiti otpor, no nije uspjela ozbiljnije zaprijetiti i Dominikanska Republika je bez većih problema stigla do izjednačenja.

U susretu parova su Boroš i Bakula igrale protiv Qian Lian i Joenny Valdez. Već je prvi set najavio novo vodstvo Hrvatske, a naše igračice su smirenom igrom osvojile i drugu dionicu. Boroš i Bakula su agresivno zaigrale u trećem setu i sve je bilo gotovo s 11:2 za dvije minute.

Potom su na red stigle Paović i Valdez. Ovaj dvoboj je naša igračica također iskoristila kao trening za pojedinačno natjecanje. Valdez nije imala gotovo nikakvih izgleda i Paović je prvi set dobila sa sigurnih 11:6. Nastavak dvoboja bio je rutinska potvrda pobjede naše reprezentacije, koja se ipak nije uspjela plasirati u razigravanje za broncu.

Kina je za samo 56 minuta igre svladala Austriju 3:0 i potvrdila plasman u polufinale, a za broncu će razigravati Austrijanke.

Hrvatska - Dominikanska Republika 3:1
Sandra Paović - Qian Lian 3:0 (11:6, 11:4, 11:4)
Andrea Bakula - Wu Xue 0:3 (6:11, 6:11, 5:11)
Tamara Boroš/ Andrea Bakula - Joenny Valdez/ Qian Lian 3:0 (11:4, 11:8, 11:2)
Sandra Paović - Joenny Valdez 3:0 (11:6, 11:5, 11:4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!