Ostali sportovi

SAD dominantno, Kuba jedva

Lazar Glasnović • petak, 15.08.2008.
SAD dominantno, Kuba jedva
Foto: Davor Sajko

Zbog jake kiše i olujnog nevremena drugi dan olimpijskog turnira bio je pod velikim upitnikom, ali u odigranim utakmica uzbuđenja nije nedostajalo....

Nizozemska – SAD 0:7

Reprezentacija SAD-a upisala je prvu pobjedu na turniru svladavši Nizozemsku 7:0. Sjajnu je utakmicu odigrao starter SAD-a Stephen Strasburg (W 1-0) koji nije dopustio niti jedan hit u sedam inninga i skupio je čak 11 strikeouta. Amerikanci su već u petom inningu vodili 5:0 i mirno su privodili utakmicu kraju.

Na početku devetog inninga, nakon više od šest sati igre, zbog olujnog nevremena je utakmica konačno prekinuta iako su europski prvaci uspjeli napuniti baze. Njihov apel da se utakmica nastavi nije bio odobren i igrači su si morali stisnuti ruke.

Kuba – Kanada 7:6

Kuba je nastavila pobjednički niz u Pekingu. Na terenu broj dva stadiona Wukesong, Kubanci su nakon početnog vodstva 3:0 dopustili Kanađanima da se vrate u utakmicu i ozbiljno im priprijete. Međutim, u šestom inningu nakon dva home runa Mallete (2 RBI) i Despaignea (2 RBI), olimpijski prvaci su otišli na nedostižnih 7:5. Kanađani su pokušali preokrenuti rezultat u devetom inningu, ali su uspjeli vratiti samo jedan bod za konačnih 7:6.

Južna Koreja – Kina odgođeno za 17.08.

Kineski Tajpeh – Japan 6:1 (neslužbeno)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!