Ostali sportovi

''Gonzalez nije bio korektan''

Vedran Babić • petak, 15.08.2008.
''Gonzalez nije bio korektan''
Foto: EPA

James Blake poražen je u polufinalu Olimpijskih igara. No, Amerikanca to nije toliko pogodilo koliko činjenica da je njegov krvnik Fernando Gonzalez prema njegovim riječima postupio suprotno duhu Olimpijskih igara...

Gonzalez je u finale ušao pobjedom 4:6, 7:5 i 11:9, no kontroverzna situacija dogodila se pri vodstvu Blakea 9:8 u odlučujućem setu. U prvom poenu gema Blake je opalio jak forhend prema Gonzalezu koji je bio na mreži. Lopta je bila preduga, no Amerikanac je bio uvjeren kako je Čileančev reket dotaknuo loptu. Uslijedila je burna rasprava između Blakea i glavnog suca Carlosa Bernardesa, koji je ipak dodijelio poen Gonzalezu premda su televizijske snimke pokazale i dokazale kako je Blake bio u pravu.

''Kada nastupate na OI u sportu koji bi trebao biti gospodski, to je trenutak kada morate preuzeti odgovornost. Fernando me pogledao ravno u oči i nije priznao da je lopta dirala njegov reket. Da se to dogodilo meni, nema šanse da bih završio meč jer bi me otac već bio odvukao s terena'', rekao je ogorčeni Blake.

''Mi tenisači znamo kad lopta dotakne reket i on je to znao. Možda ne bih smio to očekivati od njega, no to je pravo vrijeme da postupi kako treba. Razočaran sam ne samo zbog poraza, već i zbog činjenice da sam izgubio povjerenje u svog kolegu'' utučeno je zaključio Blake, kojeg sutra očekuje dvoboj za broncu protiv trećeg tenisača svijeta, Novaka Đokovića.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!