Nogomet

"Prvo Ajax, onda Hrvatska"

Antonija Pavlić • petak, 15.08.2008.
"Prvo Ajax, onda Hrvatska"

25-godišnja akvizicija Ajaxa i potencijalni hrvatski reprezentativac, Dario Cvitanić, dao je prvi intervju za službenu stranicu amsterdamskog kluba u kojoj u važnom kontekstu spominje i hrvatsku reprezentaciju.

"Izbornik Bilić je prije nekoliko dana posjetio Amsterdam te sam tom prilikom razgovarao s njim. Gledao me na turniru Ajax Cup, imao je pozitivna razmišljanja i bilo mi je veoma ugodno pričati s čovjekom koji će me uskoro trenirati", optimističan je Cvitanić koji se već vidi u "kockastom" dresu.

"Hrvatska uskoro ima dva veoma važna ispita u kvalifikacijama za SP u Južnoj Africi. Utakmice protiv Engleske i Kazahstana bit će vrlo teške, te su utakmice jako bitne i pune pritiska. Iskreno, volio bih već u tim susretima biti dio momčadi, ali sumnjam da ću igrati."

Cvitanić je u Ajax stigao iz Banfielda ovog ljeta, te je pogocima i sjajnom igrom pokazao i dokazao zašto je doveden. Nije bezrazložno na klupi Ajaxa Marco van Basten, pravi lovac na istinske talente. Nadajmo se da je uspješno "upecao" još jednog.

"Naravno, prije svega se moram dokazati u Ajaxu, tek onda mogu računati na izbornikov poziv. Ispred mene je mnogo utakmica, puno prilika za dokazivanje, a mislim da je logično da prvo ispunim zahtjeve u Ajaxu, pa tek potom u hrvatskoj reprezentaciji", zaključio je Cvitanić.

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometReprezentacija
  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!