Ostali sportovi

Đokoviću bronca, Federeru zlato

Ante Jukić • subota, 16.08.2008.
Đokoviću bronca, Federeru zlato
Foto: EPA

U susretu tenisača nes(p)retno poraženih u jučerašnjim polufinalnim dvobojima, Novak Đoković svladao je Jamesa Blakea i uzeo broncu na OI. Zlato je, pak, osvojio Roger Federer, koji se za neuspješan nastup u singlu iskupio prvim mjestom u konkurenciji parova...

Po očekivanju, dvoboj Đokovića i Blakea nije ponudio veliku borbu i emotivni naboj, budući da su obojica bili vidno ispražnjeni nakon poraza u polufinalu. Iako rezultat to možda ne sugerira, Srbin je do svoje prve olimpijske medalje stigao bez nekih većih problema.

U prvom setu, dovoljan mu je bio jedan break, dok je drugi riješen tek u 13. igri. Amerikanac je, inače, u cijelom meču imao samo jednu priliku za obrat i odavao je dojam čovjeka koji je potpuno "potonuo" nakon jučerašnjeg poraza od Fernanda Gonzaleza. Interesantan je podatak da je ovo bio prvi međusobni susret Blakea i Đokovića, iako se radi o igračima koji su u posljednjih nekoliko godina u samom vrhu svjetskog tenisa.

Nakon što je porazom u četvrtfinalu izgubio šanse za osvajanje medalje u singlu, Roger Federer se okrenuo parovima i uspio barem donekle "spasiti" nastup u Pekingu. On i Stanislas Wawrinka svladali su danas u finalu švedsku kombinaciju Johansson/Aspelin, za nešto manje od tri sata borbe.

Šveđani su pružili sasvim dobar otpor švicarskom tandemu, uspjeli čak i susret odvesti u četvrti set, ali za potpuni preokret nisu imali snage. Potpuno je to razumljivo, ako uzmemo u obzir da su jučer u polufinalu na terenu proveli gotovo pet sati, za konačnih 19:17 u trećem setu protiv Clementa i Llodre.

Ceh tom susretu platili su i Francuzi, koji su nakon osvojenog prvog seta protiv braće Bryan ostali bez "goriva", tako da su Amerikanci uspjeli okrenuti meč u svoju korist. Prvi nositelji su, tako, nastup u Pekingu ipak završili s medaljom oko vrata, iako ne treba posebno isticati da im je cilj bilo zlato.

Tenisači, za treće mjesto: Đoković (Srbija, 3) - Blake (SAD, 8) 6:3, 7:6(4)

Parovi, finale: Federer/Wawrinka (Švicarska, 4) - Aspelin/Johansson (Švedska) 6:3, 6:4, 6:7(4), 6:3

Parovi, za treće mjesto: Bryan/Bryan (SAD, 1) - Clement/Llodra (Francuska) 3:6, 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!