Ostali sportovi

"Ovo je poput sna"

Vedran Babić • nedjelja, 17.08.2008.
"Ovo je poput sna"
Foto: EPA

Iako od sutra više neće prvi tenisač svijeta, Švicarac Roger Federer presretan je što je u partnerstvu sa Stanislasom Wawrinkom osvojio zlatnu medalju u konkurenciji parova...

Federer je jednom već bio blizu olimpijske medalje, i to u Sydneyu 2000., kada mu je broncu u međusobnom obračunu uzeo Francuz Arnaud Di Pasquale. Ove je godine u Peking stigao s namjerom da u pojedinačnoj konkurenciji osvoji zlato, no već je u četvrtfinalu ispao od Blakea, pa se okrenuo parovima i svom kolegi iz Davis Cupa, Stanislasu Wawrinki, koji ove sezone igra najbolji tenis karijere.

Njih dvojica su u ulozi četvrtih nositelja odigrali sjajno i u polufinalu čak izbacili famoznu braću Bryan u dva seta, da bi jučer u finalu pali i Šveđani Simon Aspelin i Thomas Johansson s 3:1 u setovima.

"Ovo je poput sna, potpuno drukčije od ičega što sam prije prošao. U singlu ste sami na terenu. Pobijediš, pa sjedneš. Užitak je podijeliti radost s nekim tko ti je toliko drag i s kim si imao dva predivna tjedna" rekao je ozareni Federer, pohvalivši svog suigrača, koji je dao ogroman doprinos zlatnoj medalji.

27-godišnji Švicarac počašćen je što je osvojio medalju za svoju zemlju: "Na OI ne možete osvojiti mnogo medalja za svoju naciju, možda jednu ili dvije. Zato je ova medalja nešto posebno za mene, upravo iz razloga što je ostvarena za Švicarsku. Ne može se usporediti ni s jednim Grand Slamom kojeg sam osvojio."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!