Nogomet

"Niko Kovač neće doći"

Ante Pažanin • nedjelja, 17.08.2008.
"Niko Kovač neće doći"
Foto: Davor Sajko

Danas je u zagrebačkom hotelu Sheraton održana konferencija za novinare na kojoj su se u povodu ponovnog okupljanja hrvatskih reprezentativaca novinarima obratili izbornik Bilić i glavni tajnik Saveza Zorislav Srebrić. Igrači i stručni stožer večeras putuju za Čatež gdje će se pripremati za prijateljski dvoboj sa Slovenijom u Mariboru u srijedu...

Hrvatska nogometna reprezentacija počela je danas prvo okupljanje nakon Europskog prvenstva u Austriji i Švicarskoj. Povod je prijateljska utakmice sa Slovenijom koja će biti prva i zadnja provjera prije početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi. U Zagreb je stigla prva skupina igrača, a oni koji u nedjelju imaju klupske obveze priključit će se u ponedjeljak.

Ukrajina i Hrvatska u Kharkivu

Nekoliko pojedinosti o utakmici sa Slovenijom i ostalim nadolazećim utakmicama rekao je tajnik Zorislav Srebrić. Ulaznice za Sloveniju mogu se kupiti samo preko Saveza, na dan utakmice neće se moći kupiti. Oni koji žele kupiti ulaznicu morat će dati podatke slične onima koji su se davali za ulaznice za Europsko prvenstvo. Savez je za utakmicu u Mariboru dobio oko 1.000 ulaznica. Isto tako održani su sastanci i pripreme za utakmicu u Ukrajini koja će se igrati u Kharkivu.

Novinarima se prvi obratio izbornik Bilić: "Prvo okupljanje nakon prvenstva Europe gdje smo na početku jednog starta u koji ulazimo puni nade da ćemo igrati još bolje kako bi se kvalificirali na Svjetsko prvenstvo. Pokazali smo da smo na vrhu europskog nogometa i da se imamo pravo nadati uspjesima. Imamo dvije kvalitetne utakmice na početku kvalifikacija, imamo vremena da se pripremimo i da odigramo jednu utakmicu kako bi vidjeli u kojem su stanju kandidati. Protivnik je po mjeri, dobar, jak i bit će jedan susjedski naboj. Slovenija je u najmanju ruku tvrd orah svakome. Nemamo puno vremena ni za trenirati, imat ćemo jedan trening. Do sad je većina njih igrala, ali ne smijemo nikoga forsirat ako bude i malo rizika."

O Sloveniji Bilić ima samo riječi hvale: "Ona je dobra, igraju dosta moderno, dosta hrabro. Gledao sam ih u gostima protiv Mađarske, dobili su i Dansku doma 2:1. Igraju dosta hrabro, dinamično. Imaju jako dobar napad, Novaković kao prvi strijelac druge njemačke lige, sve su to igrači koji igraju vani. Imaju odličnog golmana Hajdarevića iz Udinesea. Krasi ih jedna odgovornost, kolektiv. Jasno da nisu u vrhu euro nogometa, ali razlike su se smanjile. Naše utakmice s njima su rijetko, rijetko bile glatke. To je ono što smo tražili prije početka kvalifikacija i to smo i dobili."

O stanju kapetana Nike Kovača: "Neće ni doći jer mu je ta povreda zadnje lože tek sanirana. Počeo je trenirati s ekipom tako da ga očekuju za dvije utakmice tako da smo procijenili da bi bilo puno bolje da ostane i da se vrati u ekipu i da skupi određenu minutažu i broj utakmica."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!