Ostali sportovi

"Nemam vremena za slavlje"

Vedran Babić • ponedjeljak, 18.08.2008.
"Nemam vremena za slavlje"
Foto: EPA

Španjolac Rafael Nadal od ovog je ponedjeljka i službeno prvi tenisač svijeta, ali i aktualni olimpijski pobjednik. Iako bi mnogi na njegovom mjestu davali ishitrene i možda bahate izjave, Nadal je svojim odmjerenim i realnim izjavama opet iznova pokazao o kakvom se fer i korektnom sportašu radi...

Nadal je jučer osvojio zlatnu medalju pobjedom protiv Fernanda Gonzaleza u tri seta, ponovno prikazavši fantastičnu igru: "Odigrao sam gotovo savršen meč. Bilo je teško doći do pobjede jer ovakvu priliku imate samo jednom u četiri godine. Upravo zato sam posebno sretan", rekao je 22-godišnji Španjolac.

U ovoj sezoni Nadal je uistinu briljirao. Nakon uvjetno rečeno lošijeg ulaska u sezonu, jednostavno je eksplodirao od Hamburga nadalje. Osvojio je taj turnir iz Masters serije, zatim po četvrti put u nizu Roland Garros, pa londonski double: Queen's i Wimbledon i za kraj Toronto. Sve navedene turnire osvojio je u nizu, dakle bez poraza. Tek ga je u Cincinnatiju uspio poraziti Novak Đoković.

"Sada samo želim uživati u trenucima ove, za mene fenomenalne godine. Ovakav scenarij nisam mogao zamisliti ni u svojim najljepšim snovima. Naravno da sam sretan, ali nemam vremena za slavlje. Već za sedam dana počinje US Open", čvrsto je na zemlji Nadal.

A što ljevoruki Španjolac misli o novoj ulozi najboljeg tenisača svijeta? "Bio sam sretan i kao drugi na svijetu, a eto sada sam napokon i prvi. Osjećaj se, međutim, ne mijenja previše jer sam i proteklih godina igrao dobro. Pritisak je isti zato što i dalje želim pobjeđivati kao što sam želio onda kad sam bio drugi. Također, nije isključeno da me za nekoliko mjeseci Federer pretekne", zaključio je Nadal s puno poštovanja prema svom najvećem rivalu Rogeru Federeru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!