Ostali sportovi

Dominantna Kuba, Južna Koreja jedva

Lazar Glasnović • utorak, 19.08.2008.
Dominantna Kuba, Južna Koreja jedva
Foto: Davor Sajko

Kuba je još jednom potvrdila ulogu favorita, Južna Koreja skoro prokockala 8:0, SAD i Japan očekivano upisali nove pobjede....

Kanada – Japan 0:1

Reprezentacija Japana upisala je treću pobjedu na Olimpijskim igrama svladavši Kanadu 1:0. Japanci su do jedinog boda došli u petom inningu kada je desni fielder Atsunori Inaba udario home run. Azijati su odigrali briljantnu obranu dopustivši Kanađanima samo dva udarca. Pobjedu bacača je zaslužio Yoshihisa Naruse koji je skupio deset strikeouta.

Kineski Tajpeh – Južna Koreja 8:9

U najzanimljivijoj utakmici petog dana turnira, Južna Koreja je teškom mukom pobijedila Kineski Tajpeh 9:8. Korejci su odigrali fantastičan prvi napad i poveli su u prvom inningu s impresivnih 7:0. Nakon prvog napada drugog inninga rezultat je već bio 8:0. Tajpeh je veliki povratak započeo već u sljedećem napadu upisavši dva boda, a u potpunu rezultatsku izjednačenost su došli u šestom inningu. Ipak je Južna Koreja uspjela napraviti još jedan bod u sedmom inningu i dobrom obranom je sačuvala prednost za minimalnu pobjedu 9:8.

SAD – Kina 9:1

Reprezentacija SAD-a načinila je odlučujući korak prema polufinalu pobjedom protiv Kine 9:1. Amerikanci su kontrolirali igru tijekom cijele utakmice i na kraju su zasluženo došli do uspjeha koji ih vodi u borbu za medalje. Kinezima kao utjeha može ostati home run Yang Yanga u posljednjem inningu.

Nizozemska – Kuba 3:14 (8)

Olimpijski prvak Kuba "razbio" je Nizozemsku 14:3 nakon osam inninga za petu uzastopnu pobjedu. Kubanci su bili u rezultatskom deficitu nakon četvrtog inninga međutim u petom je njihov napad eksplodirao i napravio čak pet bodova. Nakon toga su nastavili razbijati obranu europskog prvaka i s četiri boda u osmom inningu razlika se popela na 11 bodova.

Nakon petog dana izvjesni su sudionici polufinala. Kuba i Južna Koreja će sigurno zauzeti prvo i drugo mjesto (ovisno o njihovom međusobnom susretu koji je na rasporedu sutra), a njihovi protivnici u polufinalu će biti Japan i SAD. Podsjetimo u polufinalu se igra po sistemu prvi s četvrtim i drugi s trećim.

Poredak nakon petog dana: Kuba 5-0, Južna Koreja 5-0, Japan 3-2, SAD 3-2, Kina 1-4, Kanada 1-4, Nizozemska 1-4, Kineski Tajpeh 1-4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!