Nogomet

Capello izabrao - Terryja

Tomislav Pacak • utorak, 19.08.2008.
Capello izabrao - Terryja
Foto: Davor Sajko

John Terry ostat će kapetan engleske nogometne reprezentacije. Odlučio je tako novi izbornik Fabio Capello koji je dugo birao između Terryja i još jednog stopera, Rija Ferdinanda...

Englezi su bili bliži razmišljanju da će se Talijan odlučiti za Ferdinanda, kako bi uveo još jednu promjenu u odnosu na neuspješno razdoblje Stevea McClarena. Ipak, na presici uoči prijateljskog ogleda s Češkom, Capello je objavio kako će stoper Chelseaja ostati kapetan Gordog Albiona.

Terry je, navodno, "šokiran" što je zadržao kapetansku vrpcu, dok je Capello presudnom istaknuo njegovu "veliku osobnost".

Capello je za vrijeme svog mandata eksperimentirao s nekoliko kapetana, uključujući Beckhama, Gerrarda i Ferdinanda. Terry je priliku dobio u prijateljskoj utakmici protiv SAD-a, neposredno nakon poraza u finalu Lige prvaka, te je zabio prvi gol za Englesku.

Terryja je Capellova odluka iznenadila: "Nikad nisam odustao od vrpce i nikad neću. Čuo sam glasine da je Rio dobio vrpcu, pa me ovo malo šokiralo, ali dat ću sve od sebe. Moj cilj je sada kvalificirati se na SP."

Talijanski strateg ovako je objasnio odluku: "Kada je Rio bio kapetan, igrao je jako dobro - jednako kao John. Nije mi bilo lako donijeti odluku jer su obojica vrlo dobri igrači. Velika osobnost je razlog zbog kojeg sam odabrao Johna, ali Rio je jako važan za momčad."

Capello kapetana smatra vrlo važnom osobom: "Mislim da je kapetan jako važan jer je on vozač momčadi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!