Ostali sportovi

Prilike za popravak - nema

Ivana Strahija • utorak, 19.08.2008.
Prilike za popravak - nema
Foto: Axel Heimken

Naši rukometaši u srijedu u 12 sati odmjeravaju snage s Dancima, istim onim rukometašima koji su nas prije sedam mjeseci zaustavili tik pred osvajanjem zlata. Sutrašnji je susret prilika za osvetu, a dalje ide samo – bolji.

Trenutno je iznimno teško reći za što je sve spremna naša rukometna reprezentacija. Porazi od Francuza i Poljaka nisu ulijevali optimizam, da bi jedna utakmica, s Balićem u dresu i na parketu, opet vratila vjeru u aktualne olimpijske pobjednike. Najviše od svih zabrinjava Pero Metličić, koji je daleko od svoje najbolje forme, a što je i za očekivati nakon dugog izbivanja s parketa zbog "vidanja rana": "Porazi bole, nismo na njih navikli, zato nam je Kina ponovno vratila samopouzdanje. Ipak, ovi susreti u skupini nisu baš najbolji pokazatelj vrijednosti neke reprezentacije, u grupi B se svašta događalo, pa i to da ispadnu svjetski prvaci, a ni ostali rezultati nisu baš blistavi", rekao je naš slavni kapetan.

Povratak Ivana Balića na parket mnogi su dočekali s velikim oduševljenjem. Zadovoljan je i doktor Mladen Miškulin, koji je objasnio kako se Balić s Kinom još malo štedio, dok će s Dancima vjerojatno moći dati i više. Sam je Balić u izjavi za HRT kazao: "Dobili smo najtežeg protivnika, no što je tu je. Moramo igrati odličnu obranu, ići na kontranapade. U napadu će ključ uspjeha biti brže kretanje, a mjesta za pogrešku ima jako malo."

Danska je u skupini B izgubila od Koreje i remizirala s Rusijom i Islandom. Momčad koja je do pred par godina bila u velikoj sjeni ženskog rukometa te zemlje, uzlet je počela potvrđivati medaljama 2002. godine, a do 2006. su već arhivirali tri europske bronce. Potom su krenuli na srebro, i osvojili ga na SP u Njemačkoj 2007., da bi ove godine preko Hrvata stigli do europskog zlata.

Najveća je zvijezda te momčadi vratar Kasper Hvidt, koji je u (pre)više navrata toliko dobar da služi kao uzor idealnog golmana. Toga je svjestan i Mirza Džomba, najbolje desno krilo svijeta: "Mislim da smo kvalitetom potpuno podjednaki i da će opet odlučivati obrana i bolji dan jedne od ekipa. Nezgodni su njihovi čudni šutevi s poda, to moramo spriječiti, a nikako ne bi bilo dobro da Hvidt obrani više od 20 lopti."

A jasan je bio i Lino Červar, koji je rekao: "Često smo puta znali pasti u zabludu da nam prednost od par pogodaka garantira miran završetak, ali su Danci ekipa koja je dinamična i melje tijekom cijele utakmice. S njima se ni na sekundu ne smijemo opustiti i moramo se boriti za svaku loptu, što nam baš i nije po volji, ali ćemo se boriti do posljednje kapi znoja. Mislim da su moji igrači još uvijek jako gladni uspjeha, i to nam je najbolji motiv."

Sutra je pred nama prva prava meč lopta, ona koju ne smijemo ispustiti. Nema mjesta za loš dan, nema mjesta za popravak. Koliko točno vrijede i što točno mogu još će jednom pokazati europski prvak i doprvak.

Završnica

  • Rezultati
  • Ljestvica

četvrtfinale

Francuska27:24Rusija
Island32:30Poljska
Hrvatska26:24Danska
Južna Koreja24:29Španjolska
1Francuska 380:70+106
2Španjolska 394:89+54
3Island 391:88+34
4Danska 261:52+92
5Poljska 259:60-12
6Hrvatska 378:84-62
7Rusija 252:56-40
8Južna Koreja 250:66-160

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!