Nogomet

"Sretan sam zbog golova"

Davor Sajko, Tomislav Pacak • srijeda, 20.08.2008.
"Sretan sam zbog golova"
Foto: Davor Sajko

Hrvatski reprezentativci bili su vrlo zadovoljni nakon pobjede protiv Slovenije od 3:2, a posebno je sjajilo lice Ivana Rakitića koji je postigao dva lijepa pogotka...

Niko Kranjčar novinarima je otkrio kako se ne radi o ozbiljnijoj ozljedi, tek uganuću gležnja, pa će sigurno biti spreman za kvalifikacijske oglede početkom rujna.

Mladen Petrić nije briljirao, ali je zadovoljan pobjedom: "Nismo igrali možda kako znamo, ali za prvu utakmicu nakon Eura bilo je ok. Bitno je da smo se dva puta vratili. Ja sigurno mogu bolje nego danas, ali bilo je ok, nadam se da ću nakon treninga u Hamburgu podignuti formu. Još nisam puno bio u klubu, ali što sam do sada vidio dobro je organiziran, grad je lijep i sretan sam zbog transfera. Bio je ovo dobar test, htjeli smo odigrati dobru utakmicu i to smo učinili."

Vedran Ćorluka imao je dosta posla s ofenzivcima Slovenije, no posao je odradio jako dobro: "Jedna tvrda, teška utakmica koja nam je odlično došla. Slovenci su igrali čvrsto i oštro, ali pokazali smo da smo bolji i zasluženo smo pobijedili. Dosta nam je igrača falilo, ali oni koji su igrali su pokazali da su odlične zamjene i ovu momčad čine 22 igrača, a ne samo 11."

Pobjeda je apsolutno zadovoljila Ćorluku: "Sigurno da sam zadovoljan, početak je sezone, nadam se samo da će biti svi zdravi. Slovenija nije iznenadila, znali smo da je dobra, jaka i u utakmicu smo ušli s respektom. Slovenija je domaćin, jasno je da će pokušati napadati, ali mislim da smo mi dobro odgovorili svojom igrom."

Vrlo dobro odigrao je u nastavku utakmice Ivan Klasnić: "Dobili smo i to je najvažnije. Znali smo da će Slovenci malo jače pritisnuti, to su derbi utakmice. Imali smo malo sreće, ali glavno da smo dobili. Htjeli smo ovdje napraviti dobar rezultat, a za 10 danas se opet nalazimo i vidjet ćemo kako će biti u kvalifikacijama."

Apsolutni junak utakmice zasigurno je Ivan Rakitić, strijelac dva pogotka: "Kao prvo, najvažnije je da smo pobijedili. Mi svugdje želimo pobijediti. Drago mi je da sam mogao pomoći momčadi i to sam učinio. Mislim da smo bili jača momčad, imali smo sve pod kontrolom, osim tog jednog jedanaesterca i jednog kornera, zapravo dva kornera, a o tome ćemo popričati i to ćemo riješiti."

Rakitića su jako usrećili pogoci: "Sigurno da mi je jako drago zbog pogodaka, osjećam se odlično i nadam se da ću tako nastaviti. Utakmica je bila prijateljska, ali takvih nema. Mi uvijek želimo pobijediti, odigrali smo jako dobro i to smo zaslužili. Sigurno da je hendikep neigranje Kovača, Kranjčara i Modrića, ali oni koji su ušli umjesto njih odlično su odradili i zaslužili su pobjedu. Svaka pobjeda pomaže, tako i ova, pa s optimizmom idemo u kvalifikacije."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!