Ostali sportovi

Australke na putu SAD-u

Branimir Korać • četvrtak, 21.08.2008.
Australke na putu SAD-u
Foto: EPA

Očekivano finale ženskog olimpijskog košarkaškog turnira. Nakon što je SAD ušao u završnicu pobjedom nad Rusijom, to je učinila i Australija...

Australija je do finala došla autoritativnim nastupom protiv slabije reprezentacije Kine. Bio je to susret "mačke i miša", posebice nakon prve četvrtine u kojoj su Kineskinje bile još donekle ravnopravne.

U prvih deset minuta Kina se dobro držala i iskoristila loš šut Australki te je zaostajala svega dva poena. No kratko su bile u igri. Već do poluvremena Australija stvara razliku i na odmor odlazi s prednosti 34:18. Igra Kineskinja posve se raspala u drugom poluvremenu, a posebno u posljednjoj dionici koju Australija dobiva s vrlo visokih 33:17 i bilježi konačnu pobjedu 90:56.

Australiju su u finale vodile Belinda Snell sa 16 poena i sedam skokova, Lauren Jackson s 11 poena i 10 skokova te Suzy Batkovic s 10 poena i 13 skokova. Kod Kine istaknule su se Lan Bian s 20 poena i šest skokova te Lijie Miao s 10 poena.

Finalni dvoboj između SAD-a i Australije na rasporedu je u subotu u 16 sati po hrvatskom vremenu. Za treće mjesto od 13:30 igrat će Kina i Rusija.

Olimpijske igre, polufinale:
Australija - Kina 90:56.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!