Tenis

Gregorc nastavlja s iznenađenjima

Maja Giljanović • petak, 22.08.2008.
Gregorc nastavlja s iznenađenjima

24-godišnji Slovenac nastavlja seriju na 708.000$ vrijednom turniru u New Havenu - slovenski je kvalifikant ubilježio i sedmu uzastopnu pobjedu...

Trojicu je - Sanguinetti, Bester, King - Luka Gregorc nanizao u kvalifikacijama da bi potom sredio Johna Isnera, Jose Acasusa, Ivu Karlovića i u četvrtfinalu Andreasa Seppija.

U svom prvom četvrtfinalu na Touru i to na Pilot Penu - stanice U.S. Open serije - Gregorc je drugi put uzastopce slavio u tri seta nakon izgubljenog prvog: drugog je nositelja Karlovića šokirao s 6:4, a sedmopostavljenog Talijana sa 7:5.

434. igrač svijeta ove je sezone najdalje dogurao do polufinala Futuresa na Floridi (stanoviti Buchanan) odnosno četvrtfinala Challengera u Kanadi (predao zbog ozljede Kendricku), a do New Havena je u 2008. ubilježio šest pobjeda i osam poraza od čega su tri - Lugassy, Capdeville, Malisse - uzastopna.

Slovenski Davis Cup reprezentativac - lani je primjerice igrao protiv Maroka i Estonije - sljedeći je protivnik našeg Marina Čilića.

Prvi nositelj Fernando Verdasco izborio je svoje četvrto polufinale sezone protiv Mische Zvereva. 24-godišnji četvrtfinalist turnira 2005. (Lopez) i 2007. (Blake) Nijemcu je zanijekao plasman u prvo polufinale u karijere, a svoje će treće finale nakon osvajanja Umaga (Andrejev) i poraza u Nottinghamu (Karlović) tražiti protiv Mardyja Fisha.

Amerikanac je unatoč katastrofalnoj realizaciji break-lopti - samo jednu od čak 14 - slavio u dva seta protiv sunarodnjaka, lucky losera Jesse Levinea.

New Haven, četvrtfinale:
Gregorc (Slovenija, q) - Seppi (Italija, 7) 4:6, 6;4, 7:5, Fish (SAD, 8) - Levine (SAD, ll) 6:3, 7:6(4), Verdasco (Španjolska, 1) - Zverev (Njemačka) 6:2, 7:6(4), ČILIĆ (Hrvatska, 6) - Andrejev (Rusija, 4) 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!