Ostali sportovi

Kuba i Južna Koreja za zlato

Lazar Glasnović • subota, 23.08.2008.
Kuba i Južna Koreja za zlato
Foto: Davor Sajko

Južna Koreja je bez većih poteškoća savladala favorizirani Japan dok je Kuba još jednom oduševila pobjedom nad svjetskim prvakom SAD-om....

Južna Koreja – Japan 6:2

Južna Koreja i dalje ne zna za poraz. U polufinalnom ogledu protiv favorita za osvajanje zlatne medalje Japana, Korejci su upisali osmu uzastopnu pobjedu na olimpijskom turniru. Oni će po prvi puta igrati u finalu a do sada su osvojili samo jednu medalju – bronca 2000. godine u Sydneyju.

Japanci su počeli uvjerljivo i poveli 2:0 nakon trećeg inninga međutim to nije bilo dovoljno. Korejci su polako uspostavili ravnotežu i konačno su izjednačili rezultat u sedmom inningu. Korejski je napad veliku prednost stvorio u osmom inningu nakon home runa Seung Yuop Leeja za dva boda. U tom su razdoblju Korejci otišli na čak četiri boda razlike na što Japanski napad koji je upisao samo 6 udaraca nije imao odgovor. Sigurna korejska obrana predvođena sjajnim bacačem Kwang Hyun Kimom (W 1-0) zatvorila je utakmicu za konačnih 6:2

Kuba – SAD 10:2

Olimpijski prvak Kuba imat će priliku braniti titulu i pokušati osvojiti četvrto zlato. Nevjerojatno zvuči podatak da će „Karibska zvijer“ sudjelovati u 50. uzastopnom finalu na velikim natjecanjima. U današnjoj utakmici oni su bili prejaki za aktualne svjetske prvake pobijedivši ih s velikih 10:2.

Kubanci su stekli prednost 2:0 već u drugom inningu. Amerikanci su se pokušavali vratiti međutim nakon svakog pokušaja je slijedila kazna kubanskog napada. Sjajno su odigrali Alfredo Despaigne i Frederich Cepeda. Svatko je od njih dao svoj doprinos ponosnoj domovini udarivši po home run. Pravi debakl američke obrane uslijedio je u osmom inningu u kojem su Kubanci zahvaljujući trostrukim home runima Alexeija Bella i Ariel Pestano upisali 6 bodova. Uspješnu kubansku obrambenu formulu su sačinili Norge Luis Vera (W 2-0) i veteran Pedro Lazo (S 1-0-2).

Tako će u sutrašnjem finalu snage odmjeriti neporažena Južna Koreja i olimpijski prvak Kuba dok će se u dvoboju za broncu susresti Japan i SAD.

22.08.2008. Finale Južna Koreja – Kuba

Za 3. mjesto - Japan - SAD

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!