Ostali sportovi

Južna Koreja olimpijski prvak

Lazar Glasnović • nedjelja, 24.08.2008.
Južna Koreja olimpijski prvak

Južna Koreja je u fantastičnom finalu srušila Kubu s olimpijskog trona, SAD je osvojio utješne brončane medalje pobijedivši Japan

Za brončanu medalju: SAD – Japan 8:4

Reprezentacija SAD-a osvojila je brončane medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu. Japanci su bolje ušli u utakmicu i odmah poveli 1:0. Američki je odgovor uslijedio u drugom inningu nakon home runa Matta Laporte koji je poravnao rezultat. U trećem inningu u kojem je bilo dosta uzbuđenja obje su reprezentacije napravile po 3 boda za 4:4. Rasplet se dogodio u petom inningu u kojem su Amerikanci odigrali sjajni napad, napravili 4 boda i izašli s velikom prednošću 8:4. Japanci više nisu imali snage za povratak i napustili su turnir bez medalje iako su na papiru bili jedni od favorita.

Kuba – Južna Koreja 2:3

Južna Koreja je napravila najveću senzaciju na olimpijskom baseball turniru. Korejci su kao jednina neporažena reprezentacija osvojili zlatne medalje serijom od 9 uzastopnih pobjeda koju su završili fantastično protiv već bivšeg olimpijskog prvaka i glavnog favorita Kube.

U fenomenalnoj finalnoj utakmici koja je bila oproštaj baseballa od olimpijskih igara Korejci su pokazali iznimnu disciplinu i preciznost. Ušli su u utakmicu home runom za dva boda Seungyuopa Leeja. Kubanci su odmah odgovorili home runom za jedan bod Michela Enriqueza. Nakon početnih uzbuđenja obje su reprezentacije posložile svoje obrane i uslijedila su 6 inninga bez boda.

Tek je sedmom nakon izmjene kubanskog bacača Koreja napravila još jedan bod i povela 3:1. Kubanci su reagirali home runom i smanjili na 3:2. Prava drama se odigrala u devetom posljednjem inningu. Kubanci su počeli napad udarcem za jednu bazu i taktički su nakon sac bunta poslali trkača na drugu uz jedan out. Nakon nekoliko dvojbenih sudačkih odluka danas sjajni korejski bacač Hyunjin Ryu (W 1-0) prošetao je dva kubanska udarača i napunio baze i očekivano je morao izaći iz igre. Kubancima je trebao samo jedan bod za izjednačenje. Na udaranje je došao Yuliesky Gourriel koji se umjesto u heroja pretvorio u tragičara utakmice. Nakon njegovog udarca pokretljiva korejska obrana je odigrala školski primjer double playja i slavlje je moglo početi.

Olimpijski baseball turnir, konačni redoslijed: 1.Južna Koreja
2. Kuba
3. SAD
4. Japan
5. Kineski Tajpeh
6. Kanada
7. Nizozemska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!