Tenis

Errani prejaka za Jelenu

Maja Giljanović • ponedjeljak, 25.08.2008.
Errani prejaka za Jelenu
Foto: Kristijan Komarica

Jelena Kostanić Tošić nije se uspjela plasirati u drugo kolo posljednjeg Grand Slama sezone - newyorškog US Opena...

90. je igračici svijeta Talijanka Sara Errani prepustila šest gemova i u njenom je devetom nastupu na terenima Flushing Meadowsa po četvrti put zaustavila odmah u prvom kolu - 27-godišnjakinja je dosad najdalje dogurala 2004. do trećeg kola, a lani je nakon pobjede nad Jelenom Vesninom na startu u drugom kolu poražena od Julije Vakulenko.

Splićanka i Errani - trenutno 39. igračica svijeta i ove sezone osvajačica svoja prva dva i to uzastopna WTA naslova u Palermu (Koriceva) i Portorožu (Medina Garrigues) - dosad se nisu sastajale, ali brzinski pogled na rezultate ove sezone dao je naslutiti da Jelenu čeka veliki izazov.

Errani je, naime igrala još i četvrtfinala Aucklanda, Bogote i Barcelone te se od kraja lanjske sezone spustila za okruglo 30 mjesta. Kostanić Tošić je naprotiv dugo tavorila oko 150. pozicije samo da bi u drugom dijelu sezone nanizala finala - međutim radi se o Challengerima - Saint Maloa, Žlina i Bielle odnosno polufinale Zagreba te četvrtfinala drugog Zagreba i Rima vrativši se među 100 najboljih.

21-godišnjakinja iz Bologne je u New York stigla s osminom finala New Havena - lucky loserica je tijesno poražena od Agnes Szavay, a protiv Jelene koja je, pak, prošli tjedan izgubila u prvom kolu kvalifikacija Tier II turnira u NH-u od stanovite Soledad, nije se previše pomučila.

U prvom je setu do breaka stigla odmah na 1:1 - 0:40 je potom potvrdila čvrsto zadržavši svoj servis za 3:1 te je u završnici seta došla do drugog.

Drugi je, pak, Jelena otvorila s 40:15, prosula sljedeća dva poena nakon čega Errani prepoznaje šansu, preuzima inicijativu i koristi novu priliku za break. Kostanić Tošić s druge je strane samo jednom ugrozila servis Talijanki - 30:40 je imala na 5:2 - ali u drugo kolo s 6:4, 6:2 i na Na Li koja je u tri seta eliminirala 24. nositeljicu Shahar Peer ide - Sara Errani.

US Open, 1. kolo:
KOSTANIĆ TOŠIĆ (Hrvatska) - Errani (Italija) 4:6, 2:6, Li (Kina) - Peer (Izrael, 24) 2:6, 6:0, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisGrand SlamUS Open
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!