Tenis

Karlović u tri seta

Branimir Korać • utorak, 26.08.2008.
Karlović u tri seta
Foto: EPA

Ivo Karlović uspješno je startao na četvrtom Grand Slam turniru u 2008. godini. Ždrijeb mu je dodijelio češkog kvalifikanta Jana Minara kojeg je uz probleme tek u prvom setu uspio svladati s 3-0...

Ivo Karlović igrat će u drugom kolu US Opena. Na terenima Flushing Meadowsa Karlović je startao uspješno svladavši u tri seta češkog kvalifikanta, inače 303. igrača svijeta, Jana Minara.

Bio je to prvi dvoboj Karlovića i Minara, igrača koji veći dio karijere provodi na Futuresima i Challengerima. Početak meča bio je loš za našeg igrača i možda je baš to nepoznavanje protivnika bio jedan od razloga sporog starta.

Loše je Ivo ušao u meč, u većem dijelu prvog seta Minar je ostavljao bolji dojam, no ipak je set otišao na stranu Karlovića. Kod 4:4 Minar je došao do 15:40 i napravio break koji mu je donio servis za set. I u najvažnijem trenutku Karlović se budi. Kod 5:4 po prvi put radi pritisak na servis Minara, s 30:15 dolazi do 30:40 i poravnava na 5:5. Kod 6:5 Minar je u novim problemima, Karlović to koristi i uzima set sa 7:5.

U nastavku meča sve je bilo lakše. U drugom setu Karlović je odmah napravio dvostruki break i pobjegao na nedostižnih 5:0, uzeo taj set te s odličnom igrom nastavio i u trećem setu.

U trećoj dionici break je stigao kod 1:1, a kod 5:3 Karlović je dobio priliku ranije dovršiti posao. Došao je do 0:30, na dva poena do kraja meča, međutim Minar se spasio. Bilo je to ipak nakratko. Na servisu za meč Karlović uz manje probleme uspijeva dovršiti posao i sa 7:5, 6:1, 6:4 proći u drugo kolo.

U drugom kolu igrat će protiv 69. igrača svijeta Francuza Florenta Serre s kojim se dosad sastao tek jednom i to davne 2001. godine na Futuresu u Francuskoj gdje je Serra bio bolji u dva seta.

US Open, tenisači, prvo kolo:
Ivo Karlović (Hrvatska, 14) - Jan Minar (Češka, Q) 7:5, 6:1, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!