Nogomet

"Još se nismo plasirali"

Vedran Attias • utorak, 26.08.2008.
"Još se nismo plasirali"
Foto: Kristijan Komarica

Kratku konferenciju za novinare prije treninga u Maksimiru odradio je trener Šahtara Mircea Lucescu. Naime, kratku za hrvatske novinare jer je prevoditelj gostiju trenerove riječi prevodio sa - rumunjskog na ukrajinski. Kako smo saznali, ukrajinskim novinarima engleski i nije najjača strana pa nije bilo previše izbora, no na kraju je Lucescu ipak rekao par riječi na engleskom...

Nakon što su trener i brojni ukrajinski odradili "svoj dio", trener , u suradnji sa službenim prevoditeljem Dinama Davidom Prpom, rekao je dojmove i na engleskom: "Bit će teška utakmica. Dinamo ima dobru momčad." Lucescu još žali za propuštenim prilikama iz Donjecka: "Mogli smo ostvarili i bolji rezultat u prvoj utakmici jer smo imali dosta prilika. U Zagrebu očekujem drukčiju utakmicu - atmosfera i navijači će sigurno dodatno motivirati domaće igrače."

Trener gostiju ima manjih problema s ozljedama. Naime, Rumunj Razvan Rat još osjeća posljedice iz prve utakmice s Dinamom kada je zbog ozljede napustio igru i njegov je nastup pod velikim upitnikom. S druge strane, Modrima se u momčad vraća nekoliko bitnih igrača: "Dinamu su se oporavili bitni i iskusni igrači kao Butina, Bišćan i Balaban. To su tri igrača koji bitno mijenjaju sliku momčadi i daju joj samopouzdanje."

Kao i trener Ivanković, Lucescu smatra kako lošiji rezultati iz domaćeg prvenstva neće imati utjecaja na ishod ove utakmice: "Raspored u domaćoj ligi nam je bio dosta težak - imali smo čak četiri gostovanja i još smo imali dosta loše suđenje, no to neće utjecati na ovu utakmicu u kojoj je ulog golem."

Kapetan gostiju Darijo Srna rekao je kako Dinamo nema previše šansi i kako mogu odigrati samo onoliko koliko im igrači Šahtara dozvole: "Ne komentiram izjave svojih igrača. On je kapetan i, kao takav, odgovoran je za svoje izjave. Ja se samo mogu nadati da je to što je on rekao - istina."

Lucescu je svjestan kako imaju veliku prednost iz prve utakmice, ali i kako još ništa nije gotovo: "Šahtar se još nije plasirao. Dinamo je dosta uigrana momčad koja ostvaruje odlične rezultate u domaćoj ligi pa su tako naučeni pobjeđivati. Dokle god se igra - imaju šanse."

Koliko je ova utakmica i plasman u Ligu prvaka bitan Ukrajincima, najbolje govori podatak kako je igračima Šahtara sreću u utakmici došao zaželiti veleposlanik Ukrajine Markijan Lubkivskij.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!