Nogomet

Kranjčar mora na operaciju

Branimir Korać • utorak, 26.08.2008.
Kranjčar mora na operaciju
Foto: Nikola Movrić

Crne slutnje su se obistinile. Niko Kranjčar neće sigurno nastupiti u kvalifikacijskim dvobojima s Engleskom i Kazahstanom zbog pauze od vjerojatnih dva mjeseca nakon ozljede zarađene u prijateljskom dvoboju sa Slovenijom...

Same riječi Harryja Redknappa za današnji Daily Star nisu odavale dobro raspoloženje. "Nema frakture, ali izgleda jako loše", rekao je Redknapp nakon što je Niko Kranjčar obavio prva snimanja. Odluka je bila teška, ali za nastavak karijere ispravna, Niko će morati na operaciju te pauzirati oko dva mjeseca.

Utvrđeno je kako su Kranjčaru oštećeni ligamenti zgloba te je operacija bila najbolji izbor. Operativnom zahvatu bit će podvrgnut već sutra prijepodne nakon čega će proći kroz rehabilitacijski ciklus i na teren se vratiti najvjerojatnije kroz dva mjeseca.

Vezane vijesti

Vrlo loša vijest i za Niku, i za reprezentacija i za Portsmouth. Hrvatsku reprezentaciju očekuje vrlo važna utakmica protiv Engleske već na startu kvalifikacija, a izbornik Bilić neće moći računati na standardnog člana udarnih 11. Loša je to vijest i za Redknappa koji je već u niz navrata Kranjčara proglasio kao svog ključnog čovjeka, a posebno će mu nedostajati zbog očajnog starta u sezonu i traženja prve pobjede u narednim susretima.

Niko je pak posljednjih dana bio često spominjan u kontekstu HSV-a i Arsenala, a obzirom da je došlo do ove ozljede i operacije, gotovo sigurno propadaju mogućnosti transfera u bolje i veće klubove od Portsmoutha.

No sve je to sada manje bitno, najvažnije je da operacija prođe bez komplikacija i da se reprezentativna devetnaestica oporavi i vrati na travnjak.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!