Nogomet

"Individualac će presuditi"

Bernard Jurišić • srijeda, 27.08.2008.
"Individualac će presuditi"
Foto: Sandro Donda

Dan i pol prije "utakmice karijere" za većinu Hajdukovih nogometaša, obavljaju se posljednje pripreme za veliki spektakl koji Poljud čeka u četvrtak. Trener Goran Vučević najavljuje borbu, ali ulogu favorita i dalje prepušta Španjolcima...

Goran Vučević i njegov stožer pregrmjeli su Slaven Belupo i uspjeli u miru pripremiti taktiku za novi pokušaj proboja splitskog kluba u europsku jesen. Sastav će biti vrlo sličan onom iz La Corune, a nedostaju već duže vrijeme ozlijeđeni Rosso i Jertec, te kartonirani Rubil.

Rasprodan stadion i brojni skauti

Brojni skauti bit će nazočni utakmici između Hajduka i Deportiva. U Split su službeni dolazak najavili predstavnici Olympique Marseillea, Tottenhama, Villarreala, Schalkea, Sunderlanda i Hannovera, a bit će sigurno i velik broj onih koji će na Poljudu boraviti "inkognito". Ulaznica ima još jako malo, istok i sjever su rasprodani, postoji još nešto slobodnih mjesta na rubovima zapadne tribine. U Split je dolazak najavilo tek 30-ak navijača Deportiva, pa je teško vjerovati da će delegat dozvoliti da se u prodaju pusti i jugozapadni sektor, na kojemu će vjerojatno biti smješteni španjolski navijači.

"Sastav znam, ali neću ga još objaviti. Bit će malih promjena u odnosu na La Corunu, ali ne velikih. Atmosfera je jako pozitivna, ovo je naša utakmica godine i velika prilika za sve nas i igrače i trenere. Srce ćemo sigurno ostaviti na terenu, ali s naglaskom da to moramo napraviti na pametan način, bez srljanja", kaže Vučević.

Trener Deportiva Miguel Lotina promijenio je sustav u odnosu na prvu utakmicu, u posljednjih je nekoliko pripremnih okršaja na travnjaku raspoređivao svoje igrače u formaciju 4-2-3-1.

"Očekujem jednako tvrdu utakmicu kao i u La Coruni, ali mi ćemo više biti postavljeni prema naprijed. Trebat će strpljenja, ja Deportivo i dalje smatram favoritima i izmimno ih respektiram. S druge strane, mi igramo kod kuće, pred našim navijačima i to je naša šansa. Učinit ćemo sve da ih izbacimo."

Što bi moglo presuditi u četvrtak?
"Presudna će biti individualna kvaliteta, mislim da će igračka klasa riješiti utakmicu. Svatko će imati svoje konkretne zadatke i nadam se da nam se neće dogoditi da primimo gol zbog neke individualne pogreške. To nam se događalo u prvenstvu nekoliko puta i nadam se da su igrači naučili da treba biti koncentriran svih 90 ili 120 minuta, koliko god bude trebalo."

Gdje vidite slabu točku Deportiva?
"Oni nisu nigdje slabi, ali znam gdje su najjači. Polukontra i kontra kad osvoje loptu, jako se brzo otvaraju i tu su iznimno opasni. Tu moramo biti jako disciplinirani, a primjetili smo gledajući DVD-ove da je biti opasan protiv njih ako ih pritisnete visoko. Oni u sredini imaju Valerona, koji je po meni igrač tipa Zidanea, iskohište svih njihovih napada. Međutim, on je izjavio da još uvijek nije 100% spreman i mislim da je tu naša šansa, moramo ih agresivno i snažno pritisnuti na sredini terena i pokušati ih ugroziti."

Biste li bili zadovoljni s 0:0 u 80. minuti?
"Teško mi je reći s kojim bih rezultatom bio zadovoljan, najsretniji bih bio s 2:0 nakon 30 minuta ako već hoćete... Da, trenirali smo i jedanaesterce."

Zanimljivo je bilo i na jutrošnjem treningu Hajdukovaca, kad se na tribinama pojavio "nepoznati element". "Imali smo jutros 'uhodu' na treningu, pa smo ga udaljili. S kamerom je snimao sve prekide koje smo radili, očito je bio u službi Španjolaca..."

Hajdukovci danas nakon ručka odlaze u Rogoznicu, u Marinu Frapa gdje će boraviti do sutra. Povratak je zakazan također oko podne, a karantena će se nastaviti unutar poljudskog stadiona, gdje će "bili" čekati veliki izazov koji ih čeka od 20:45. Utakmicu koja može donijeti puno toga lijepoga splitskom klubu...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!