Nogomet

"Krkić će igrati za Španjolsku"

Antonija Pavlić • srijeda, 27.08.2008.
"Krkić će igrati za Španjolsku"
Foto: EPA

Najveća španjolska nogometna perspektiva, napadač Barcelone Bojan Krkić, uskoro bi mogao nastupiti za reprezentaciju Španjolske čime bi odagnao sumnje o nastupanju za zemlju svog oca, Srbiju...

Novi izbornik europskih prvaka i bivši strateg Reala, Vicente del Bosque očito nije predobro upućen u Fifine propise, koji jasno nalažu kako je igrač, kada jednom nastupi pod nacionalnim stijegom obvezan odazivati se samo reprezentaciji za koju je već nastupio.

Del Bosque je, nakon što su s Balkana procurile informacije kako se Krkić sprema pridružiti državi svojeg oca, Srbiji, postao odlučniji u namjeri da mladom Španjolcu pruži šansu u nacionalnom dresu, ali isto je tako siguran kako će Krkić ostati dosljedan i izabrati - Španjolsku.

Iako je prošlog tjedna konkurirao za sastav Furije u prijateljskom obračunu u Kopenhagenu protiv Danske, 17-godišnjak nije dobio ni minute što je dodatno odgodilo njegovu odluku o reprezentaciji kojoj će pristupiti. Da je Del Bosque bio imalo pametniji, i da je malo detaljnije proučio Fifina pravila, Krkić bi dobio makar simboličnu minutažu te tako za sva vremena riješio pitanje reprezentacije.

"Bojan je naš i igrat će za Španjolsku", rekao je Del Bosque na tiskovnoj konferenciji dva tjedna prije početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i ogleda sa BiH. "On je sjajan dečko, želi nastupati za Španjolsku i računamo na njega". No, već je u sljedećoj izjavi pokazao kako nije najbolje proučio pravila nogometa. Na novinarski upit zašto nije Krkiću dao barem minutu i time riješio pitanje nastupa za reprezentaciju, Del Bosque je odgovorio: "Svejedno, ne bi to ništa značilo ni da je igrao, jer je to bila prijateljska utakmica".

"Siguran sam da će se odlučiti za Španjolsku", dometnuo je te odmah sam sebe ugrizao za jezik. "Naravno, radi se o vrlo osobnoj odluci koja ne smije biti nametnuta sa strane.", ali je, naravno, posve siguran u njegovu odluku. Kako bi Krkiću sada bilo razočarati izbornika i odazvati se ponudi Srbije?

Ipak, sumnjamo. Mladi nogometaš s velikim talentom i velikom budućnosti tražit će ono najbolje što mu reprezentacija može ponuditi; gledat će prije svega, prema nogometnoj budućnosti, bez obzira na domovinu djeda, majke, tetke ili strine. A tu će izbor, gotovo sigurno pasti na Španjolsku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!