Nogomet

"Jedva čekamo početak"

Bernard Jurišić • srijeda, 27.08.2008.
"Jedva čekamo početak"
Foto: Bruno Karadža

Nikola Kalinić proradio je u najboljem trenutku. Tri pogotka i dva izborena jedanaesterca protiv Slaven Belupa vratila su jedinog Hajdukovog reprezentativca u centar pažnje, ali i upozorili trenera Deportiva da se ozbiljno pozabavi čuvanjem 20-godišnjeg Hajdukovca...

Nikola Kalinić najsretniji je kad zabija. Samouvjeren, motiviran i iznimno mentalno snažan, 20-godišnji Solinjanin s tri je pogotka Slaven Belupu preuzeo vrh ljestvice strijelaca 1. HNL. No, u četvrtak se piše posve druga priča.

"Ja sam uvijek spreman i motiviran za davanje golova. Svejedno je tko će odlučiti, ja ili netko drugi, najvažnije je da prođemo dalje i podarimo navijačima radost. Jedva čekamo utakmicu, atmosfera u svlačionici je odlična."

Kalinić je jedina konstanta Hajdukovog napada, a oko njega se mijenjaju suradnici. U La Coruni je bio usamljen u vrhu. "Trener će odlučiti kakva će biti taktička postavka na terenu, a ja sam spreman na bilo kakvu opciju, sam ili s nekim u paru."

Jesu li igrači svjesni kakva je šansa ispred njih i što bi za klub značio jedan ovakav "europski skalp"?
"Svi su igrači svjesni važnosti ove utakmice i svi će sigurno dati sve od sebe pa što bude. Prošle godine smo imali Sampdoriju pa nismo uspjeli, vidjet ćemo što će biti ovog puta."

Jeste li nešto naučili iz utakmica sa Sampdorijom prošle sezone?
"Teško je na to odgovoriti, ove sezone ima puno novih igrača. No, nema dvojbe da ćemo dati sve od sebe da prođemo dalje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!