Nogomet

"Nikin izostanak je šok za nas"

Ante Pažanin • srijeda, 27.08.2008.
"Nikin izostanak je šok za nas"
Foto: Kristijan Komarica

Na današnjoj konferenciji za novinare u Kući nogometa u Rusanovoj izbornik A vrste Slaven Bilić objavio je popis kandidata za utakmice s Kazahstanom i Engleskom...

Niko Kranjčar zbog ozljede i operacije sigurno neće nastupiti protiv Kazahstana i Engleske. Izbornik Slaven Bilić istaknuo je šok zbog njegovog izostanka.

Bilićeva lista

Vratari: Stipe Pletikosa (Spartak M., Rus), Vedran Runje (Lens, Fra)

Vezane vijesti

Braniči: Robert Kovač (Borussia D., Nje), Josip Šimunić (Hertha, Nje), Dario Šimić (Monaco, Fra), Ivica Križanac (Zenit, Rus), Vedran Ćorluka (Manchester City, Eng), Hrvoje Vejić (Tom, Rus), Dario Knežević (Juventus, Ita), Danijel Pranjić (Heerenveen, Niz).

Vezni red: Niko Kovač (Salzburg, Aut), Luka Modrić (Tottenham, Eng), Ivan Rakitić (Schalke, Nje), Darijo Srna (Šahtar, Ukr), Ognjen Vukojević (Dynamo K., Ukr), Nikola Pokrivač (Monaco, Fra), Jerko Leko (Monaco, Fra).

Napad: Ivica Olić (HSV, Nje), Mladen Petrić (HSV, Nje), Ivan Klasnić (Nantes, Fra), Nikola Kalinić (Hajduk), Mario Mandžukić (Dinamo).

"Svi znate za Niku Kranjčara, čuli smo se maloprije. On je operiran, operacija je prošla dobro, tako da će on šest tjedana biti na štakama. Trebao bi za nekih dva mjeseca biti u treningu. To je jedan šok za nas, žao nam je zbog njega da mu se tako nešto dogodilo. Koliko on nama znači je glupo i govoriti. Čekaju nas tri važne utakmice i to što ga nema je ogroman hendikep. Želimo mu sreću, i ja i stručni stožer ćemo prvom prilikom odletiti u Englesku. To ne umanjuje naš plan i cilj za ove dvije utakmice. Snimili smo protivnike, onog poznatog s novim izbornikom i drugog egzotičnog manje poznatog. Bit ćemo spremni i nadam se da ćemo svi biti zdravi za početak. Slovenija nam je razlog da budemo optimistični. Bit ćemo prvo koncentrirani samo na Kazahstan. Zato vas molim da ostavimo za sada priče o utakmici s Engleskom."

Popis kandidata za Kazahstan i Englesku gotovo je isti kao i onaj za Sloveniju uz dva nova imena: "Na spisku nema nekih iznenađenja. Pretpoziv je za Subašića. Sjećate se što smo pričali o Galinoviću, Subašić je prirodnim putem napravio iskorak. Brani dobro u Hajduku i vodeći računa o budućnosti moramo ga na neki način pripremiti za igranje u A vrsti. To ne znači da je on tu zacementiran, kriterij će jasno biti njegov razvoj u klubu. Ako se, ne daj Bože, dogodi neka povreda angažirat ćemo nekog iz HNL-a."

Nekoliko riječi o Kazahstanu?
"Nisu Andora i San Marino, to je puno neugodnija ekipa. Kao domaćin su pobijedili Srbe i remizirali s Portugalom. Vani gube 80 posto utakmica, ali nisu to veliki porazi. Oni su rang Estonije. Bit će to prava utakmica."

Izbornik je usporedio i kvalifikacijsku grupu za Svjetsko prvenstvo s onom za Europsko: "Rusija je možda malo jača od Ukrajine i Makedonija od Kazahstana, ali je zato Bjelorusija jaka. To je jako teška grupa i najteže je što samo jedan ide direktno. Bit će opet borba do kraja, ali mi smo spremni. Sigurno se sada Englezi dobro pripremaju za utakmicu, znali su i prije što ih čeka, ali sada su još i više napaljeni. Svi su prošli pripreme i svi imaju fond utakmica i s te strane dočekujemo ove utakmice optimalno."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!