Nogomet

Ladić "sanja" Kalinića i Mandžukića

Ante Pažanin • srijeda, 27.08.2008.
Ladić "sanja" Kalinića i Mandžukića
Foto: Kristijan Komarica

Izbornik mlade nogometne vrste Dražen Ladić objavio je popis za utakmice s Albanijom i Italijom koje su ključne za plasman na Europsko prvenstvo...

Izbornik mlade izabrane vrste Dražen Ladić najavio je dva ključna dvoboja svoje momčadi koje će Hrvatska igrati kao domaćin u Varaždinu:

Ladićeva lista

Vratari: Antonijo Ježina (Zadar), Ivan Kelava (Dinamo), Silvio Rodić (Slaven Belupo),

Braniči: Karlo Šimek (Varteks), Domagoj Vida (Osijek), Manuel Pamić (Salzburg, Aut), Ivan Strinić (Hajduk), Ante Kulušić (Šibenik), Kristian Ipša (Midtjylland, Dan), Mario Maloča (Hajduk), Igor Prahić (Varteks).

Vezni red: Milan Badelj (Dinamo), Mato Jajalo (Slaven Belupo), Marko Dinjar (Terek Grozni, Rus), Andrej Kerić (Slovan Liberec, Češ), Marin Tomasov (Zadar), Krešo Ljubičić (Eintracht, Nje), Ivo Iličević (Greuther Fürth, Nje)

Napadači: Tomislav Bušić (Hajduk), Josip Tadić (Dinamo), Matija Smrekar (Varteks).

"Imamo 5.9. i 9.9 dvije zadnje utakmice za plasman na EP. Igramo protiv Italije i Albanije u Varaždinu. Imali smo samo dvije pripremne utakmice, osim turnira u Maleziji gdje smo bili u okrnjenom sastavu. Taj turnir nam je dobro došao, jer smo dobili tri nova kandidata. Dvije prijateljske utakmice protiv Mađarske smo riješili u našu korist s 3:1 i protiv BiH s 2:1. Rastemo iz utakmice u utakmicu i vjerujem da ćemo biti pravi. Samo dvije pobjede nas vode dalje. Kriteriji su takvi da 10 prvih i četiri najbolja druga ide dalje, a zatim slijede još po dvije kvalifikacijske utakmice. Tako smo došli do kalkulacije da je 18 bodova sigurno za dalji krug, sada ih imamo 12 tako da nas dvije pobjede sigurno vode dalje. Okupljanje je u ponedjeljak u hotelu Laguna i onda se ide u Tuhelj."

Ladić se kratko osvrnuo i na problem koji je nastao s igračima Dinama: "Ja sam razgovarao s predstavnicima Dinama prije utakmice sa Zadrom, što sam imao reći rekao sam prije i nema potrebe sve to razvlačiti. Ponavljam, igrači su u cijeloj priči najmanje krivi i kao sportaš se nadam da će se svi odazvati pozivu."

Kakav je status Anasa Sharbinija?
"On po godinama ima apsolutno pravo biti tu, ali trenutno su njegove igre nešto slabije i to je razlog zašto ga nema na popisu."

Nakon toga i izbornik Slaven Bilić je kratko prokomentirao situaciju oko mlade vrste: "Ja ću se nadovezati na ovu temu, jer smo imali sastanak o situaciji u mladoj reprezentaciji. Aljoša i ja smo bili u mladoj reprezentaciji i znamo što ona znači za A vrstu i za naš nogomet uopće. Ako to mladi igrači i klubovi nisu shvatili do sada, da će jedan od glavnih kriterija njihovog ulaska u A reprezentaciju biti igre u mladoj vrsti, onda se tu nema što dodati. Rijetko je da mi zovemo nekog tko nije bio pozvan u mladu reprezentaciju. Zato je i Uefa napravila da se prvenstva mladih reprezentacija igraju u neparnim godinama. Kod nas ima par igrača koji konkuriraju za naše dvije utakmice, ali znamo i koliko su važni i za mladu vrstu, to su Mandžukić i Kalinić. Oni će biti na našem spisku i kasnije ćemo vidjeti koliko ćemo biti u prilici da nekog od njih vratimo da pomognemo mladoj reprezentaciji. Istodobno ne skrivamo da je A reprezentacija prioritet."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!