Nogomet

Odigrano pretkolo Kupa Hrvatske

Zoran Zdelar • srijeda, 27.08.2008.
Odigrano pretkolo Kupa Hrvatske
Foto: Davor Sajko

U srijedu su odigrane utakmice pretkola nogometnog Kupa Hrvatske, a najuvjerljiviji su bili nogometaši Lučkog koji su slavili s čak 11:1 u dvoboju sa Sračincom...

Odigrane su danas utakmice pretkola nogometnog Kupa Hrvatske u kojem su sudjelovali niželigaši. Nije prošlo bez pokojeg manjeg iznenađenja. Oriolik je u završnici utakmice na stadionu Hrvatskog dragovoljca uspio iznenaditi Vinogradar. Trećeligašu je pobjedu nad drugoligašem donio Mikulić u 81. minuti nakon neopreznosti obrane Vinogradara.

Najuvjerljivija pobjeda pripala je nogometašima Lučkog, koji su svladali s čak 11:1 momčad Sračinca. Lučko stiže u vodstvo već u 2. minuti, ali gosti uspijevaju izjednačiti. Bila je to lažna nada te domaćin ubrzo odlazi na neuhvatljivo vodstvo. U toj utakmici posebno je zablistao Josip Fuček s pet postignutih golova.

Bivši prvoligaš Orijent ja na svom stadionu na Krimeji slavio minimalnim rezultatom u vrlo teškoj utakmici. Orijent je do pobjede stigao u posljednjoj minuti utakmice, kada je priliku iskoristio Radomir.

Novopečeni drugoligaš Karlovac slavio je zahvaljujući preokretu na gostovanju u dvoboju s Nedelišćem. Domaćin je poveo u 22. minuti, ali Karlovac još u prvom poluvremenu izjednačuje, da bi kasnije poveli zahvaljujući autogolu Posavca. Pobjedu Karlovca potvrdio je kasnije Dujanić.

Županijski ligaš Gaj iznenadio je Žminj, koji je protekle sezone nastupao s vrlo malo uspjeha u 3. HNL Zapad. Gaj je slavio rezultatom 2:0, a pobjedu su im donijeli Pozaić pogotkom u 54. minuti te Sedak-Benčić u 85. minuti.

Rezultati pretkola Kupa Hrvatske:
Vinogradar – Oriolik 1:2
Lučko – Sračinec 11:1
Mladost Cernik – Slavija 2:0
Mladost Molve – Konavljanin 3:4
Bjelovar – Zagora 2:4
Vukovar '91 – Podravina 3:2
Croatia – Polet 1:3
Nedelišće – Karlovac 1:3
Žminj – Gaj 0:2
Orijent – Raštane 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!