Nogomet

Kako su igrali: Nedovoljno dobro

Tomislav Pacak • srijeda, 27.08.2008.
Kako su igrali: Nedovoljno dobro
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U uzvratnoj utakmici protiv Šahtara Dinamo je imao više raspoloženih igrača nego u Donecku, no to ni izbliza nije bilo dovoljno da Modri ozbiljnije zaprijete Ahmetovoj omiljenoj igrački...

Ivan Kelava: Za pogotke nije kriv, spasio je jednu opasnu situaciju u osmoj minuti, a osim toga nije imao velikih prilika da se ozbiljnije istakne. Na kraju utakmice zabilježili smo njegov pozdrav navijačima, na što sigurno neće blagonaklono gledati ostatak svlačionice koji trenutno s navijačima ne komunicira na takav način.

Mirko Hrgović: Slaba utakmice Dinamovog lijevog beka, jednostavno kvalitativno ne može parirati igračima kvalitete Williana i Srne. Prema naprijed također nije donio kvalitetu više.

Dino Drpić: Nije briljirao kao u nekim prijašnjim utakmicama, par puta zakasnio pokriti igrača kojeg bi trebao čuvati. Ipak, Drpić je svejedno među čvršćim karikama Dinama.

Igor Bišćan: Solidan, čvrst u većini duela, manje kasnio od Drpića, iako daleko od bezgrešnog.

Mihael Mikić: Imao velikih problema u obrambenim zadacima, a od toga nije stigao ništa učiniti prema naprijed. Mikić je možda desni bek za HNL, ali ne i za Europu i ovakve protivnike.

Milan Badelj: Nije se lako s Lokomotive "prešaltati" na Dinamo i protivnike poput Šahtara. Badelj se nije snašao, nije bio dovoljno čvrst, nije imao dovoljno samopouzdanja, a rezultat toga je niz izgubljenih lopti i pogrešnih dodavanja.

Ivica Vrdoljak: Dobar, kao i u prvoj utakmici odigrao solidnu utakmicu, prije svega zato jer je išao - čvrsto. U toj domeni bi od Vrdoljaka štošta mogli naučiti Dinamovi "finiji" igrači poput Moralesa.

Pedro Morales: Morales zna, i to je očito, ali na ovakvoj razini još su očitiji Čileančevi nedostaci - brzina i prije svega čvrstina i žestina u duelu. Moralesa čeka još dosta privikavanja na puno brži nogomet i HNL-a, a kamoli Europe.

Sammir: Dobar, među boljima u Dinamu, brži od Moralesa i zbog toga kvalitetniji. Šteta što nije imao više raspoloženijih suigrača, iako daleko od toga da je Sammir briljirao.

Mario Mandžukić: Očito je da su u Šahtaru snimili Mandžukića kao najopasnijeg Dinamovca pa su ga stoga i posebno čuvali, a Mario na takvog protivnike nije imao pravi odgovor. Bolji je bio Mandžukić nego u Donecku, no ni blizu izdanja u Amsterdamu primjerice.

Boško Balaban: Odigrao pristojnu utakmicu, zabio i vrlo lijep pogodak iz slobodnog udarca, a za nešto više nije bilo ni podrške iz sredine jer Dinamo za napadače nije stvorio niti jednu jedinu šansu.

Mathias Chago (od 35. minute): Pamtit će se samo katastrofalno dodavanje za Luiza Adriana i 1:0 Šahtara.

Dejan Lovren (od 46. minute): Nije se uspio nametnuti na desnoj strani, u drugom dijelu curilo je tamo još više nego s Mikićem u prvom dijelu.

Luis Ibanez (od 67. minute): Svidio se Argentinac u dvadesetak minuta, ali daleko je jasno on još od razine koja Dinamu treba za uspjeh u Europi.

Za većinu igrača se zapravo može napisati isti komentar - trudili se jesu, ali Dinamo je jednostavno kvalitativno slabiji od Šahtara. I kao momčad i pojedinačno...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!