Zimski sportovi

Sakic još godinu dana

Krešimir Ferlak • četvrtak, 28.08.2008.
Sakic još godinu dana

Dugo se čekala odluka Joea Sakica. Na kraju, ipak je bila očekivana. Kapetan i legenda Colorada, još će godinu dana nositi dres momčadi iz Denvera.

Iza Joea Sakica bila je dosta teška sezona, jer je gotovo polovicu propustio zbog ozljeda. Sve to, a i činjenica da je napunio već i 39. godina, Sakica je nagnalo da razmisli o nastavku karijere. Dugo nije bilo nikakvih vijesti iz njegovog tabora, ali tri tjedna prije početka priprema za novu sezonu, Joe je potvrdio da će ponovno povesti momčad Colorada u sezonu.

Ugovor je potpisan na godinu dana i vrijedan je 6 milijuna dolara. ˝Uglavnom, činjenica je da i dalje uživam igrati i da sam zadovoljan svojim zdravljem. U potpunosti sam spreman za pripreme i jedva čekam da počne nova sezona˝ izjavio je Sakic nakon potpisa ugovora.

Kapetanu Avalanchea ovo će biti dvadeseta Nhl sezona, a sve je proveo igrajući za Colorado, odnosno za Quebec, gdje se momčad nalazila prije dolaska u Denver.. U svojoj impresivnoj karijeri osvojio je Stanley Cup, Svjetsko zlato i zlato sa Olimpijskih igara u Salt Lake Cityu, a u Nhl-u je u 1363 utakmice upisao nevjerojatnih 1629 poena. Stvarno će biti užitak još barem godinu dana gledati ovog legendarnog igrača na ledu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!