Košarka

Kraj za Sixerse i Buckse, New York Knicksi i Indiana Pacersi u polufinalu Zapada

Branimir Korać • petak, 03.05.2024.
Kraj za Sixerse i Buckse, New York Knicksi i Indiana Pacersi u polufinalu Zapada
Foto: EPA

Knicksi i Pacersi dovršili su posao u šest utakmica i izborili su prolaz u konferencijsko polufinale. Eliminirali su Sixerse i Buckse, dvije momčadi koje su jako dobro kotirale uoči sezone, ali spletom okolnosti tijekom sezone ipak su im postoci opali...

Philadelphia 76ers - New York Knicks 115:118 (2-4)

New York Knicksi upisali su četvrtu pobjedu u seriji protiv 76ersa, u šestoj utakmici u Philadelphiji bili su bolji sa 118:115. Ponovno je prevagu činio Jalen Brunson koji je u posljednje tri utakmice u seriji ubacio u svakoj 40+ poena što nije pošlo za rukom nikome još od Michaela Jordana 1989. godine kada je u dresu Bullsa protiv Cavsa na isti način zatvorio seriju.

Igraj na utakmice NBA lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Noćas je ključnu tricu ubacio Josh Hart 25 sekundi prije kraja, nakon toga uslijedila je serija slobodnih bacanja na obje strane u kojoj su svi pogađali. Dvije sekunde prije kraja Buddy Hield ispalio je tricu za produžetak, ali nije bio precizan i Knicksi su odnijeli pobjedu.

Brunson je ponovno briljirao ubacivši 41 poen uz 12 asistencija, a Donte DiVincenzo dodao je 23 poena i sedam asistencija.

Kod Sixersa Joel Embiid ubacio je 39 poena uz 13 skokova, a Buddy Hield dodao je 20 poena. Veliku ulogu u tome što Sixersi nisu prošli dalje je stanje s Embiidom koji je imao problema s ozljedom, nije u ritmu i izgledao je izmučeno većim dijelom serije. Njegovi brojevi bili su odlični, ali osjetilo se da nije pravi.

Indiana Pacers - Milwaukee Bucks 120:98 (4-2)

Milwaukee Bucksi Osigurali su Giannisu Antetokounmpu pomoć u pohodu na titulu dovođenjem Damiana Lillarda, međutim u ključnom dijelu sezone Bucksi su ostali bez Giannisa što je bio prevelik udarac.

Pacersi su to iskoristili, bili su usklađeniji, konstantniji, više su izgledali kao momčad i u konačnici su zasluženo prošli dalje. Dugo su čekali da izbore prolaz u doigravanju, napokon su dočekali i to protiv protivnik koji je na papiru uoči sezone bio jedan od glavnih kandidata za odlazak do kraja.

Pacersi su slavili s 4-2 u seriji, a šesta utakmica bila je posve jednosmjerna. Od početka su domaćini držali stvari u svojim rukama te su uvjerljivo slavili sa 120:98 i izborili polufinale konferencije protiv New York Knicksa.

U pobjedničkom sastavu najefikasniji su bili igrači s klupe, Obi Toppin ubacio je 21 poen uz osam skokova, a TJ McConnell 20 poena uz devet asistencija. Kod poraženih Lillard je upisao 28 poena, a po 20 su dodali Bobby Portis (15 skokova) i Brook Lopez (pet skokova).

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!