Nogomet

Gerrard propušta Zagreb

Maja Giljanović • četvrtak, 28.08.2008.
Gerrard propušta Zagreb
Foto: Davor Sajko

Liverpoolov kapetan Steven Gerrard podvrći će se danas operaciji prepona zbog koje će propustiti četiri utakmice - udarac je to po ambicije Fabija Capella jer dvije su upravo u engleskom dresu...

Protiv Andore 6. rujna njegov izostanak ne bi smio poremetiti plan o gostujuća tri boda odmah na otvaranju kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010., ali četiri dana poslije u Zagrebu protiv Hrvatske, Englezi su uvelike računali na 28-godišnjaka koji je, ne zaboravimo, propustio i "onu" utakmicu u listopadu prije dvije godine (2:0 i bravura Paula Robinsona).

Gerrard nelagodu ćuti od pripremne utakmice s Valerengom prije dvadesetak dana, a na operaciju se odlučio odmah po osiguranom plasmanu Liverpoola u Ligu prvaka.

Redse je njihov kapetan predvodio do na jedvite jade u 118. minuti golom Dirka Kuyta izborene pobjede u produžecima protiv Standarda, a o svemu je javnost upoznao trener Rafael Benitez: "Vuče Steven ovu povredu gotovo mjesec dana i jučer smo u dogovoru s liječničkim timom odlučili da se problem riješi operativnim zahvatom. Smetale su ga prepone i na prvoj utakmici u Liegeu i na prijateljskoj utakmici Engleske s Česima pa je krajnje vrijeme da se riješi bolova koji ga ometaju u davanju maksimuma."

"Prije utakmice je rekao da će stisnuti zube, a sada ćemo bez njega ostati na desetak dana", najavio je Benitez.

On, pak, na Gerrarda neće moći računati u utakmicama protiv Aston Ville za tri dana u Birminghamu te 13. rujna protiv Uniteda na njihovom Anfieldu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!