Automoto

Manabu Orido novi Chevroletov vozač

Goran Markuš • nedjelja, 31.08.2008.
Manabu Orido novi Chevroletov vozač

Na sljedećoj utrci u Monzi momčad Chevrolet će predstaviti svog novog četvrtog vozača, Manabu Oridoa koji je ujedno i prvi japanski vozač u povijesti WTCC-a…

Tijekom posljednje tri utrke u ovogodišnjoj WTCC sezoni Chevrolet će imat čak četiri svoja predstavnika. Pridošlica, Manabu Orido sjest će u Chevrolet Motorsoirt Sweden, automobil koji Tomas Schie vozi u švedskom prvenstvu.

Kao 23-godišnjak Orido je započeo svoju karijeru u seriji "Fuji Freshman" koju je osvojio u prvom pokušaju da bi tri godine bio najbolji i u "Japanese Super Silva" seriji. Od onda Orido niže uspjehe počevši od osvajanja "24 sata Tokachija" pa sve do drugog mjesta na "24 sata Le Mansa" 2004. godine.

"Osjećam se počašćeno što sam prvi Japanac u povijesti WTCC-a i ovom bih prilikom zahvalio svima koji su mi ovo omogućili. Nadam se da će moje prisustvo u jednom od tri FIA-inih svjetskih natjecanja povećati popularnost ovog sporta u Japanu, posebice zbog utrke u Okayami koja je na rasporedu u listopadu. Također nadam se da će mi moje poznavanje staze u Okayami, koja je nova u WTCC kalendaru, pomoći da svoju prvu sezonu započnem sa barem jednim odličnim rezultatom", izjavio je Orido.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstaloWTCC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!