Automoto

Chevroletovo virtualno Svjetsko prvenstvo

Martina Oštrić • ponedjeljak, 01.09.2008.
Chevroletovo virtualno Svjetsko prvenstvo

Chevrolet je predao ključeve novih, vrlo jedinstvenih V-WTCC virtualnih automobila koje je za potrebe virtualnog prvenstva kreirao SimBim, a natjecat će se u virtualnom Svjetskom prvenstvu...

V-WTCC Race Room bit će postavljena na šest WTCC događaja u Europi, a pobjednici iz kvalifikacija jedni će se protiv drugih boriti za kartu finalnog natjecanja koje će se održati u Monzi. Virtualni auti vozit će po rundama, a trenutno su odradili peti krug prvenstva. Do 5. rujna svatko može sudjelovati u online utrkama u Anderstorpu u Švedskoj, te pokušati doći na vrh kvalifikacija.

Svjetski automobilistički sport nikad nije imao takav koncept koji donosi veselje i navalu adrenalina, pa čak i identične zvukove kao i prava WTCC utrka, a ovakve virtualne utrke ubrzo su našle pregršt zaljubljenika među ljubiteljima automobilističkih sportova.

Glavna nagrada pobjedniku je unikatni, okolišu prilagođeni, Chevrolet HHR, a osim automobila pobjedniku će pripasti i voucher vrijedan 500 eura.

Eric Neve, Chevroletov europski upravitelj za auto-moto sport izjavio je kako je Chevrolet HHR i V-WTCC forma vrhunska kombinacija poruke koju Chevrolet šalje: Karakterističan auto za razumnu cijenu namijenjen mladim vozačima koji pažnju poklanjaju brizi za prirodne energetske resurse.

"Inicijativa je dakako usko povezana s trenutnom FIA-inom kampanjom "Učinimo auto zelenima", koju i Chevrolet slijedi, a to nam V WTCC natjecanje svakako i omogućuje".

Kao što je bio slučaj i u Brnu, Chevrolet HHR automobil koristit će se i za predstojeće natjecanje u Oscherslebenu ovoga vikenda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstaloWTCC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!