Nogomet

"U reprezentaciji ću biti pravi"

Zoran Zdelar • utorak, 02.09.2008.
"U reprezentaciji ću biti pravi"
Foto: Davor Sajko

Stipe Pletikosa nas uvjerava da loša forma u klubu uopće ne znači da ima razloga za brigu pred utakmicu s Kazahstanom i Engleskom...

Hrvatska jedinica Stipe Pletikosa u posljednje vrijeme u svom klubu ne briljira, no ipak napominje kako nema previše razloga za brigu te da se osjeća iznimno dobro pred dvoboj s Kazahstanom, kojim će Hrvatska otvoriti novi ciklus kvalifikacija.

"Nogomet je momčadski sport i kad imamo dobre rezultata i zasluge prima cijela momčad, a jednako je i kad imamo loše rezultate. U posljednja dva mjeseca nismo u posebno dobroj formi i mogu reći da još i dobro stojimo na ljestvici s obzirom na rezultate. Mnogo igrača je otišlo, a pridošlima će trebati neko vrijeme da se priviknu na nogomet u Rusiji", objasnio je Pletikosa loše rezultate svojeg kluba.

U dresu reprezentacije Pletikosa vjeruje kako će biti u puno boljoj formi te nas uvjerava kako nema razloga za brigu. "Utakmice reprezentacije su nešto potpuno drugo u usporedbi s klupskim. Imam mnogo reprezentativnog iskustva i nema straha, a sad mi je bitno da dobro proučim protivnika, jer to mi mnogo znači u pripremi za utakmicu. Pun sam samopouzdanja, spreman sam i bit ću pravi", rekao je Stipe.

Kao i većina hrvatskih reprezentativaca, Pletikosa također ne zna zasad gotovo ništa o našem idućem protivniku u Maksimiru. "Sjećam se da je Khazar protekle sezone igrao protiv Dinama i pritom su ostavili sasvim dobar dojam. Izbornik će nam dati snimke kazahstanskih utakmica kako bismo što više saznali o njima, jer su nam oni trenutno jedina briga, dok zasad o Engleskoj još ne razmišljamo", kazao je Pletikosa, vjerojatno ne znajući da je Khazar zapravo klub iz Azerbajdžana, a ne, kako bi mu to ime moglo sugerirati, iz Kazahstana.

Kad je u pitanju plijen kojeg bi Hrvatska trebala osvojiti u prve dvije kvalifikacijske utakmice, naš vratar ipak nije bio previše raspoložen za komentiranje obje utakmice, već samo ove s Kazahstanom. "Najprije želim osvojiti tri boda u prvoj utakmici, a nakon toga ćemo se okrenuti idućem protivniku. Kao peta reprezentacija svijeta postali smo veliki izazov svakom protivniku i ne smijemo posrnuti kako bi zadržali sjajnu atmosferu u momčadi."

Poraz u dvoboju s Turskom na Europskom prvenstvu i dalje je jedna od aktualnijih tema. Pletikosa također poput ostalih iznimno žali zbog te utakmice. "Bilo je teško pomiriti se s tim rezultatom, ponajviše iz razloga što su nam ljudi govorili da smo dobro odigrali. Bilo je teško vratiti se treniranju samo nekoliko dana nakon tog teškog udarca, ali sada je sve u redu i okrećemo se novim kvalifikacijama", zaključio je Pletikosa.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!