Nogomet

"Svim snagama na Kazahstan!"

Zoran Zdelar • utorak, 02.09.2008.
"Svim snagama na Kazahstan!"
Foto: Nikola Movrić

Slaven Bilić napominje da dvoboj s Kazahstanom neće biti nimalo lak, kao što to mnogi očekuju te najavljuju najsnažniju moguću momčad za tu utakmicu...

Hrvatskog izbornika Slavena Bilića ovih dana muče mnoge brige. Osim što dio reprezentativaca nije potpuno spreman i upitan je njihov nastup protiv Kazahstana, dodatne brige zadalo mu je novo Fifino pravilo prema kojem se moraju prvotimcima podijeliti brojevi od 1 do 11 na dresovima. Naravno, nije sporno tko će odjenuti dres s jedinicom, to je Pletikosa, ali ostali…

"Igrači će se o podjeli brojeva morati ipak dogovoriti sami međusobno i onda to prenijeti generalnom tajniku Zorislavu Srebriću. Ako se ipak ne uspiju sami dogovoriti, onda će to učiniti stručni stožer, jer netko će morati odjenuti i dres s brojem 3 i s brojem 6", rekao je nevoljko Bilić.

Kad je u pitanju bivši Dinamovac Luka Modrić, situacija je prilično neizvjesna. "On je prošao cijele pripreme s Tottenhamom, ali se njegove upale najprije lijevog, a sad i desnog koljena rehabilitiraju odmaranjem. Protiv Chelseaja je Modrić odigrao svih 90 minuta, a sada ne trenira punim intenzitetom, ali ipak trenira. Dobro se oporavlja i zasad smo optimisti", kaže Slaven.

Neizvjesna je situacija i s Nikom Kovačem. Iako kapetan tvrdi da je u redu i spreman za Kazahstan, Bilić je nešto oprezniji u najavi njegova nastupa. "Igrači nerijetko znaju biti prilično subjektivni kad je u pitanju procjena njihova stanja i morat ćemo ga provjeriti na idućim treninzima. Protiv Slovenije smo ga odmarali kako bi bio spremniji za nastupe u klubu pod novim trenerom, no on ga zasad ne koristi previše."

Ogroman dio navijača hrvatske reprezentacije očekuje da se protiv Kazahstana upišu bez problema prva tri boda, no naš izbornik je ipak nešto suzdržaniji i najavljuje da će na teren poslati najsnažniju moguću postavu. "Gledao sam utakmicu između Kazahstana i Poljske i u toj su utakmici Kazahstanci vodili na prvom poluvremenu rezultatom 1:0. Kasnije su Poljaci s tri pogotka Smolareka ipak uspjeli preokrenuti, ali treba reći da je utakmica bila prilično izjednačena. Kazahstan igra timski te je solidno je vođen i organiziran. U subotu nećemo odmarati nikoga, već ćemo svim snagama ući u tu utakmicu, dakle s najboljim sastavom", rekao je Bilić.

Spomenimo i da zasad još uvijek nije odlučeno tko će se pridružiti mladoj reprezentaciji od napadača – Mandžukić ili Kalinić. Bilić najavljuje da će odluka biti donijeta u srijedu, ali i ističe kako je A reprezentacija u prvom planu i kako će odluka biti podređena njegovoj momčadi, odnosno ostat će onaj napadač za kojeg procijeni da mu je potrebniji.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!