Nogomet

"Neka Englezi samo dođu!"

Ante Pažanin • srijeda, 03.09.2008.
"Neka Englezi samo dođu!"
Foto: Davor Sajko

Naši reprezentativci nastavljaju s pripremama za dvije početne utakmice kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo protiv Kazahstana i Engleske. Na prigodnom druženju s novinarima svoje mislili o tim utakmicama podijelila su dva Ivana, Klasnić i Rakitić...

Iako najvjerojatnije neće nastupiti od prve minute Ivan Klasnić nakon odlično odigranog Eura mirno može čekati svoju priliku. Po tom pitanju Ivan nema puno za reći, ali nešto više ima o Kazahstanu i startu u francuskom prvenstvu njegovog kluba Nantesa: "O sastavu za Kazahstan nismo još razgovarali, odlučit će izbornik. Jednostavno moramo u subotu pobijediti Kazahstan i potvrditi naše dobro izdanje s Eura. Moramo pokazati tko smo i što smo i da smo momčad koja uvijek želi više. Tri boda su neophodna za dobar start."

O Engleskoj je zabranjeno razmišljati, no to je ipak neizbježno. Posebno to vrijedi kada Englezi ne mogu odustati od svog bahatog načina razmišljanja i potcjenjivanja. Najnoviji 'istup' priskrbio nam je menadžer Portsmoutha Harry Redknapp koji je ponovio svoje mišljenje još od prošle godine, da bi malo koji od naših igrača mogao igrati za Gordi Albion. Takve otrovne strelice Klasnića ne uzrujavaju: "Čuo sam što je Redknapp rekao. Ne bih na to odgovarao, vidjeli smo kako je bilo prošli put, neka nam samo dođu."

Nakon veličanstvene predstave u Mariboru mnogi Ivana Rakitića vide kao novog vođu reprezentacije. No, Ivan za sada odbacuje takve ocjene: "Vođa? Pa imam samo 20 godina i odigrao sam samo 10 do 15 utakmica za reprezentaciju. U svakoj želim ponuditi što više mogu i pomoći momčadi koliko je moguće. Naravno da volim kada što više stvari ide preko mene, mislim da je svaki nogometaš takav. Ako momčad pruži 100 posto, onda bilo tko može biti vođa. Moj san je bio da postanem član udarne postave što je moguće prije, borio sam se i sada sam tu."

Popularni Raketa osvrnuo se i na nadolazeće teške testove za Hrvatsku: "Bit će to dvije potpuno različite utakmice. Sigurno će biti teško, ali ako odigramo kako znamo, nemamo se čega bojati. Moramo uzimati bodove doma, nije bitno protiv koga, jer tri boda su tri boda. Bodovi protiv Kazahstana i Engleske jednako su vrijedni. Što se tiče Kazahstana, pričali smo o tome kako je najteže igrati utakmice u kojima već imaš tri boda. Bit će teško, to ne sumnjam, no nadam se da će stadion biti pun kao i protiv Engleza, to bi nam puno značilo. Bit će tu i cijela moja obitelj čija mi je podrška uvijek najvažnija."

Raspoloženje u momčadi je odlično, kao i uvijek, nema problema oko izvođača slobodnih ili podjele dresova: "Nismo djeca, kada izbornik odluči tko će igrati, za minutu ćemo podijeliti brojeve. Što se tiče slobodnjaka, tu smo Srna i ja, naravno da obojica volimo zapucati. U Schalkeu izvodim slobodnjake, znam da mogu dati puno u tom slučaju. Unatoč našim željama, pucat će onaj koji se u datom trenutku bolje osjeća."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!