Nogomet

"Englezi, čuvajte se Modrića"

Antonija Pavlić • petak, 05.09.2008.
"Englezi, čuvajte se Modrića"
Foto: EPA

Iako neće putovati u Zagreb na najteži ispit kvalifikacijskog ciklusa za SP 2010., branič Tottenhama i engleske reprezentacije Jonathan Woodgate nije propustio prokomentirati šanse svoje države te savjetovati "braću Engleze" na koga trebaju posebno pripaziti.

Novi izbornik Gordog Albiona Fabio Capello, začudo ga nije pozvao na dva početna susreta protiv Andore i Hrvatske 6. i 10. rujna, no Woodgate nije bio posebno razočaran, a ako i je, onda to sigurno nije pokazivao pred pripadnicima "sedme sile".

"Utakmica protiv Hrvatske bit će jako teška. Hrvati igraju slično kao i Česi i bit će to veliki ispit za nas. U prošlim su nas kvalifikacijama dva puta porazili, znamo što nas čeka", rekao je, usporedivši Hrvatsku s Češkom s kojom su nedavno odigrali 2:2 u prijateljskom ogledu u Londonu pred 70.000 gledatelja, iako su dvaput morali stizati rezultat.

Od te je utakmice engleska javnost opet počela biti skeptična glede ogleda s Hrvatskom, no tenzije je na tipično otočki način smirio menadžer Portsmoutha Harry Redknapp koji je u razgovoru za jedan dnevni list izjavio da u Hrvatskoj momčadi nema igrača koji bi mogao igrati u udarnoj jedanaestorici Engleske.

"Luka je briljantan igrač, on je ključni čovjek hrvatske reprezentacije. Ove je sezone već dokazao svoj talent te nam više nije iznenađenje", rekao je o mogućnostima svojeg suigrača negdašnji standardni reprezentativac.

Iako s momčadi nije dobro startao u prvenstvu (dva poraza i remi), Woodgate je uvjeren kako će se sve više dizati te kako se na koncu mogu ugurati među tri najbolje momčadi Premiershipa. "Prodali smo Keanea i Berbatova, ali smo kupili odlične zamjene. Pavljučenko je vrhunski igrač, gledao sam ga na Europskom prvenstvu i mislim da će biti veliko pojačanje. Chelsea bi ove godine mogao do naslova, a mi možemo biti u samom vrhu, među četiri najbolje momčadi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!