Nogomet

Ferdinand out zbog leđa

Ivor Krapac • petak, 05.09.2008.
Ferdinand out zbog leđa
Foto: Ante Pažanin

Prvi engleski nastup u kvalifikacijama za SP 2010. u JAR-u proći će bez Rija Ferdinanda. Obrambeni igrač Manchester Uniteda propustit će sutrašnji gostujući susret s Andorcima u Barceloni zbog ozljede leđa, no predviđa se da će biti spreman za srijedu i maksimirski ogled s Hrvatskom...

Rio Ferdinand neće biti na raspolaganju Fabiju Capellu u sutrašnjem ogledu s Andorom. Obrambenjak Manchester Uniteda neće zaigrati na Olimpijskom stadionu u Barceloni zbog ozljede leđa, no kako sada stvari stoje, riječ je samo o oprezu da se stanje ne pogorša uoči srijede i gostovanja u Hrvatskoj, a ne o problemu koji bi Ferdinanda mogao izbaciti iz akcije na duže vrijeme.

U engleskom stručnom stožeru odlučili su da se ne isplati riskirati s Ferdinandom, čiji izostanak, vjeruju, neće ozbiljnije naškoditi Engleskoj na putu do željene i vjerojatne pobjede protiv slabašnih Andoraca. Ovakav potez samo govori da im je srijeda i gostovanje na stadionu u Maksimiru u prvom planu, Andorci bi trebali biti samo usputna postaja.

U sutrašnjem susretu Capello će kapetanu Johnu Terryju na stoperskoj poziciji pridružiti Joleona Lescotta, Wesa Browna ili Matthewa Upsona.

No, Capello je dobio i dobre, a ne samo lošu vijest. Chelseajevi aduti Frank Lampard i Joe Cole trebali bi biti spremni već za subotu nakon oporavka od lakših ozljeda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!