Nogomet

"Naša najteža utakmica u grupi"

Ante Pažanin • petak, 05.09.2008.
"Naša najteža utakmica u grupi"
Foto: Kristijan Komarica

Danas se u prostorijama maksimirskog stadiona novinarima obratio izbornik Kazahstana Arno Pijpers koji je iznio svoje viđenje hrvatske momčadi i mogućnosti svojih igrača da joj se suprotstavi...

Izbornik Kazahstana svjestan je snage sutrašnjeg protivnika svoje momčadi: "Jasno je da zadnje dvije godine bolje pariramo jačim momčadima. Pripremili smo se dobro i to je temeljno za igrati protiv jedne od najjačih momčadi u Europi. Za nas je važno igrati organizirano, to nam je najvažnije. Svi igrači igraju u Kazahstanu i igramo protiv momčadi čiji su igrači u jakim europskim klubovima što znači da je najvažnije da odigramo jednu ozbiljnu i organiziranu utakmicu."

Koja je najveća opasnost koja prijeti od Hrvatske? "Najveća opasnost je to što Hrvatska u svakoj liniji ima odlične igrače. Na Euru su pokazali da igraju fantastičan nogomet i jedna su od najjačih momčadi u Europi. Da se dogodilo, finale između Hrvatske i Španjolske na Euru bilo bi finale snova. Sutra je naša najteža utakmica u grupi, jača je i od utakmice koju ćemo igrati u Engleskoj. Dobre igre Hrvatske nimalo me nisu iznenadile i za mene je njihova igra odlična."

Nekoliko riječi o Kazahstanu: "Svi igrači igraju doma, jedan igra u Rusiji. Igrači su vrlo disciplinirani, pravi profesionalci. Očito je da utakmice poput one sutra dobro dođu za iskustvo, jer je ogromna razlika igrati za Kazahstan i u domaćoj ligi. Ako svaki tjedan igraš u Engleskoj, Njemačkoj ili Nizozemskoj, to je velika razlika od igranja u Kazahstanu. Zadnje tri godine naš vratar Lorija je jedan od najboljih igrača lige. Tu je i obrambeni Smakov i rekao bih da su oni naši najvažniji igrači."

Pijpers je istaknuo i da bi umor od dugog puta mogao imati određenog utjecaja, a što se tiče načina igre rekao je: "Igrat ćemo kao i do sada, kompaktno i organizirano. Nećemo odustati od svog napadačkog načina igre koji smo pokazali i u prošlim kvalifikacijama. Što se tiče rezultata, sve ovisi o našoj fizičkoj pripremljenosti i o tome kako ćemo odigrati i suprotstaviti se Hrvatskoj."

Nizozemski stručnjak na kraju kvalifikaciju našu momčad vidi kao pobjednika skupine: "Hrvatska će po meni biti prva, Engleska druga, Ukrajina treća, Kazahstan četvrti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!