Nogomet

"Sudite nam nakon Hrvatske"

Zoran Zdelar • nedjelja, 07.09.2008.
"Sudite nam nakon Hrvatske"
Foto: EPA

Engleski nogometni izbornik Fabio Capello zadovoljan je pobjedom nad Andorom, unatoč tome što je ona izborena poprilično teško. Njegov reprezentativac Joe Cole poziva navijače i medije da im ne sude nakon ove utakmice, već da pričekaju srijedu...

Englezi su uspjeli izbjegnuti sramotan start u Barceloni protiv Andore. 0:0 nakon prvog poluvremena protiv reprezentacije čija ukupna vrijednost vjerojatno ne prelazi prosječnu mjesečnu plaću engleskog reprezentativca donijela je Capellu još pokoju sijedu vlas. Englezi su igrali, ali tijekom prvih 45 minuta put do mreže nikako nisu uspijevali pronaći, a to je tek u nastavku dva puta uspjelo Joeu Coleu.

Capello je nakon utakmice odavao dojam zadovoljnog trenera, a to je potvrdio i riječima neposredno poslije posljednjeg sučevog zvižduka i osvajanja prva tri kvalifikacijska boda. "Sretan sam jer smo igrali dobro i jer smo stvarali mnogo prilika. Osvojili smo vrlo bitna tri boda i ovo je dobar znak pred dvoboj s Hrvatskom", rekao je Capello na početku.

Vezane vijesti

Talijanski stručnjak posebno je zadovoljan nastupom mladog Arsenalovog nogometaša Walcotta. 19—godišnji Theo je prvi put krenuo od samog početka i u potpunosti je opravdao dobiveno povjerenje. "Walcott je odigrao iznimno dobro i radi se definitivno o vrlo zanimljivom igraču. Vidjet ćemo hoće li na jednakoj razini moći odigrati i protiv Hrvatske."

Odgovorom na pitanje čijim je nastupom nezadovoljan, Capello je pomalo iznenadio, jer nije zadovoljan upravo igračem koji ga je spasio brojnih kritika. "Nisam zadovoljan Joeom Coleom i Wayneom Rooneyjem. Nisu se držali mojih uputa na terenu i morao sam ih konstantno opominjati tijekom utakmice, što nije bilo lako jer sam bio prilično udaljen od travnjaka", otkrio je engleski izbornik svoju glavnu preokupaciju tijekom utakmice.

Prozvani Chelseajev nogometaš smatra da je najbitnije što su osvojili prva tri boda. "Ljudi pogledaju popis igrača na papiru i zaključe da će ovo za nas biti laka utakmica. No, oni imaju deset igrača iza lopte, a još je i teren bio loš. Radi se i o početku kvalifikacija, pa nam je i samopouzdanje bilo prilično nisko. Na kraju smo ipak uspješno obavili svoj posao, a svatko tko je igrao na ovakvom travnjaku zna da to nije bilo nimalo lako", rekao je Cole i zatim se osvrnuo na iduću utakmicu.

"Nemojte nam suditi nakon utakmice protiv Andore, već to činite nakon dvoboja s Hrvatskom. Radi se o petoj reprezentaciji svijeta i utakmica s njima se jednostavno neće moći usporediti s ovim dvobojem", zaključio je Cole.

Izbornik Andore je očekivano također bio zadovoljan nastupom svojih reprezentativaca. "Da budem iskren, protiv Engleske koja je mnogo jača od nas, odigrali smo dobru utakmicu jer smo ih isfrustrirali. Znamo da ne možemo pobijediti Englesku, ali iako na semaforu piše da smo izgubili, mi smo moralni pobjednik ove utakmice", rekao je David Rodrigo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!