Nogomet

Ladić izgubio Kalinića, dobio Tomasova

Zoran Zdelar • nedjelja, 07.09.2008.
Ladić izgubio Kalinića, dobio Tomasova
Foto: Davor Sajko

Nikola Kalinić gotovo sigurno propušta dvoboj s Italijom, no zato će Ladić ponovno moći računati na usluge veznjaka Marina Tomasova...

Mladu reprezentaciju Hrvatske u utorak očekuje iznimno važna utakmica. U 90 minuta dvoboja s Italijom stat će cijele kvalifikacije za Europsko prvenstvo U21 s obzirom da Hrvatska prolazi u dodatne kvalifikacije samo u slučaju pobjeda nad Talijanima. Postoje i određene kalkulacije prolaza s drugog mjesta, no to je ipak malo vjerojatno. Dvoboj s Albanijom donio je mnogo toga dobrog mladoj reprezentaciji i Dražen Ladić može s optimizmom čekati novu utakmicu u Varaždinu.

Lagane brige izborniku U21 reprezentacije zadaje ozljeda napadača Nikole Kalinića. Hajdukov strijelac u dvoboju s Albanijom odigrao je tek prvih 45 minuta, a nakon toga je napustio igru. Ladić ističe da mu se Kalinić požalio na ozljedu te ga je zbog toga ostavio u svlačionici, ali da i nije bilo ozljede vrlo vjerojatno bi brzo napustio travnjak s obzirom na prilično lošu igru.

Unatoč lošoj igri protiv Albanije, Ladić bi svakako htio imati na raspolaganju igrača poput Kalinića za ključni dvoboj. Nakon obavljenog liječničkog pregleda ustanovljeno je da se radi tek o lakšoj ozljedi stražnje lože, no unatoč tome je prilično upitno hoće li se stići oporaviti u potpunosti do utorka.

Ladić protiv Italije najvjerojatnije neće moći računati ni na drugog Hajdukovog napadača, Tomislava Bušića. Kod njega je problem ozljeda ligamenta koljena i ne postoji gotovo nikakva mogućnost da se oporavi na vrijeme. Da ne ostane sve na lošim vijestima pobrinuo se Marin Tomasov čiji oporavak napreduje dobro i bit će gotovo sigurno spreman za Italiju.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!