Nogomet

"Englezi su veliki protivnik"

Ante Pažanin • nedjelja, 07.09.2008.
"Englezi su veliki protivnik"
Foto: Kristijan Komarica

Dan nakon veličanstvene igre i pobjede na Kazahstanom u Čatežu vlada osjećaj zadovoljstva. Sve su misli sada okrenute velikoj srijedi i dvoboju s Gordim Albionom...

Nakon sjajnog početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo svi su sretni i zadovoljni osobito izbornik Bilić: "Istina je da smo od Kazahstana jučer očekivali više, igrali su nekako mlako, ali možda je to zato što smo mi bili odlični. Bili smo razigrani, uspješni, disciplinirani, s brzim protokom lopte, konkretni na bočnim pozicijama. Sve u svemu, bilo je to na visokoj razini i zbog jučerašnje utakmice samopouzdanje nam je mnogo veće dok čekamo velikog protivnika."

Iako je Hrvatska puna snage i moći jasno je da će u srijedu biti sve samo ne lako: "Englezi su veliki protivnik. Imaju fantastične igrače, svjetske veličine koji individualnim potezima, klasom, centaršutevima, akcijom, pritiskom i šutom s 25 metara mogu sve riješiti. Uostalom ti frajeri rade fantastično već deset godina i stvarno su veličine, od kad im je Capello šef još su razigraniji."

Nikola Kalinić ostaje u mladoj vrsti i u utorak ga čeka važan dvoboj s Italijom. Reprezentativci će nedjelju provesti odmarajući. Što se tiče sastava za Englesku on bi trebao biti isti kao i protiv Kazahstana, osim što će najvjerojatnije umjesto Klasnića u napadu s Olićem početi Petrić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!