Nogomet

"Nema govora o osveti"

Zoran Zdelar • nedjelja, 07.09.2008.
"Nema govora o osveti"
Foto: EPA

David Beckham upozorava svoje suigrače u reprezentaciji da zaborave na poraze u dvobojima s Hrvatskom i da ne razmišljaju o osveti...

Engleske nogometne reprezentativce u iduća tri dana prvenstveno očekuje teška psihološka priprema za dvoboj s momčadi koja ih je u protekle dvije godine dva puta nadigrala i pobijedila. Dok se neki reprezentativci nadaju osveti prvenstveno za poraz na Wembleyju, oni iskusniji, poput Davida Beckhama, pozivaju suigrače da zaborave prošlost.

"Sve što želimo u Zagrebu je dobra igra i dobar rezultat. Nema govora o nekakvoj osveti za prošle utakmice. Svjesni smo da Hrvatska ima vrlo dobru momčad s kvalitetnim pojedincima i da nas u Zagrebu očekuje neprijateljska atmosfera. Moramo zaboraviti prijašnje utakmice s Hrvatskom, jer one su prošlost. Moramo se fokusirati na sadašnjost i ostvarivanje što boljih rezultata u ovim kvalifikacijama", kazao je Beckham.

Bivši kapetan Engleske u dvoboju s Andorom zaigrao je tek u završnici utakmice, a prilično je upitno hoće li se Fabio Capello ovog puta odlučiti krenuti s njime od prve minute. Zasad je gotovo sigurno tek da će u prvoj postavi Engleske u usporedbi s proteklom utakmicom Joe Cole zamijeniti neraspoloženog Stewarta Downinga.

Beckhama ipak ne smeta što je dobio tek posljednjih desetak minuta, jer se podredio momčadi i najvažnije mu je da se ubilježi dobar rezultat. "Sretan sam što sam ubilježio još jedan nastup u dresu reprezentacije, ali na kraju dana najvažniji je uspjeh momčadi, a mi smo upisali pobjedu. Svi u reprezentaciji rade naporno. Jedna od mojih prednosti je iskustvo u reprezentaciji, dok neki mlađi igrači su zasad većinu iskustva skupili tek u klubovima. Sve to pomoći će nam u srijedu protiv Hrvatske", zaključio je veznjak LA Galaxyja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!