Nogomet

"Neka Capello preuzme Andoru"

Zoran Zdelar • nedjelja, 07.09.2008.
"Neka Capello preuzme Andoru"
Foto: EPA

Izbornik Andore vrlo je otvoreno komentirao dvoboj s Engleskom te je kritizirao Capella zbog komentara na račun njegove momčadi...

O načinu na koji je Engleska stigla do pobjede nad reprezentacijom Andore u subotu znaju već svi, ili gotovo svi. Tamošnji mediji i dalje nisu prihvatili način na koji Fabio Capello radi, a otežavanju Capellove situacije pridružio se i David Rodrigo. Izbornik Andore nije nimalo impresioniram talijanskim trenerom i njegovom momčadi te mu poručuje da u srijedu protiv Hrvatske nije favorit.

"Tko će biti na vrhu skupine? Hrvatska igra odličan ofenzivni nogomet, a dobri su i u defenzivi. Radi se o brzoj i snažnoj momčadi koja zna igrati s loptom ili bez nje, kao i s prostorom ili bez prostora. Smatram da je Hrvatska favorit za plasman na Svjetsko prvenstvo, dok bi Bjelorusija mogla iznenaditi. Ni Ukrajina nije nikad lak protivnik", smatra Rodrigo.

Na Capellove opaske da ne shvaća kakav to trener igra obrambeno i kad gubi 2:0, Rodrigo je reagirao zanimljivom ponudom. "Neka gospodin Capello preuzme vođenje Andore, a ja ću preuzeti Englesku. Uvjeren sam da bih ja u tom slučaju slavio rezultatom većim od 2:0", rekao je izbornik Andore.

Rodriga je zasmetao i tretman koji imaju u određenim engleskim medijima. "Vidim da određeni engleski mediji ismijavaju reprezentativce Andore jer neki nisu profesionalni nogometaši, a neki čak uz nogomet imaju i dodatan posao. No, ti reprezentativci okrenuli su engleske navijače protiv vlastite reprezentacije ove subote. Što vam to govori?", otvoren je bio Rodrigo.

Koliko je zapravo Andora namučila Engleze i da su Rodrigovi igrači dobili poštovanje ove subote od engleskih reprezentativaca vidi se i u još jednom detalju. "Ovog puta su engleski reprezentativci razmijenili dresove s mojim igračima, dok to nisu napravili u međusobnoj utakmici igranoj prije 18 mjeseci", zaključio je Rodrigo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!