Automoto

Lončarić najbrži u Virovitici!

Sportnet • nedjelja, 07.09.2008.
Lončarić najbrži u Virovitici!

Na trećoj i nažalost zadnjoj ovosezonskoj ORC utrci ciljem je u najbržem vremenu prošla posada Lončarić – Beraković u Imprezi STi ispred Stanišića i Bittermana u Mitsubishiju EVO IX i vrlo dobrih Simona i Pazmana u Citroenu C2 R2 MAX.

Proteklog vikenda u Slatini i Virovitici u pravom rally spektaklu mnogobrojni gledatelji i navijači uživali su u odličnim vožnjama ponajboljih domaćih relijaša i izvanredne mlade posade iz Slovenije Boruta Prosenca - Aleša Dolinara u dobro pripremljenom Cliu Williams.

Uz najbrže u generalnom plasmanu spomenuti ćemo i izuzetno dobre vozače manjih klasa koji su pokazali kako i "mali" automobili mogu biti vrlo brzi i atraktivni. U klasi SPRINT (do 1400 ccm) najbrži su bili braća Vojvodić ispred Combaj – Kappler i posade u sastavu Marko Đurković – Lorena Nosić.

U klasi SUPER SPORT nadmoćno su pobijedili već spomenuti Simon – Pazman ispred povratnika u rally vode Kelkovića i Boršića. Kao treći u klasi su vrlo perspektivni Slovenci Borut Prosenc i Aleš Dolinar.

Rally je startao brzincem Slatina nedaleko istoimenog grada na većinski makadamskoj podlozi koja je bila pravi test za vještine posada i pripremljenost automobila. Vrlo brzim i atraktivnim vožnjama Nenad Lončarić već je nakon prvoga dana utrke napravio prednost od preko minute i pokazao da je još u vrhunskoj rally formi. Drugi nakon prvoga dana bili su Stanišić-Bitterman, dok su odličnu treću poziciju držali Habazin i Županić koji drugoga dana utrke nisu bili miljenici sreće, probušivši dvije gume. Siniša Crnojević je nakon odličnog nastupa prvog dana utrke morao odustati zbog kvara na Fabiji RS i time oslobodio jedno mjesto na postolju.

Drugoga dana utrke vozilo se još sedam brzinskih ispita od kojih četiri vrlo atraktivna samim centrom grada Virovitice i tri BI Jasenaš mješovito asfaltno-makadamske podloge. Do izražaja su u subotu došli dobro pripremljeni automobili, prije svega C2 R2 MAX posade Simon-Pazman koja se sa osmog probila na treće mjesto u generalci i prvo u klasi. Unatoč velikoj vrućini i zahtjevnim brzincima posade su redom vozile maksimalnim tempom i ničime nisu davale do znanja da se radi o vožnji u ekstremnim vremenskim uvjetima pri temperaturi od 38 stupnjeva i visokoj vlažnosti zraka.

Pored relijaša svakako treba spomenuti da je ORC po prvi puta ugostio i 17 vozača autoslaloma. Slalomaši su vozili gradski brzinac dugačak 4,5 km i vremena koja su postigli su bila i više nego impresivna. Ti rezultati svrstali bi ih odmah iza najjačih i najbržih posada u generalci relija.

I ponajbolji domaći drift vozači dobili su priliku okupljenim gledateljima pokazati svu svoju vještinu. Tako su petorica vozača : Marinko Perković, Tonči Laura, Marko Đurić, Marino Pirić te bivši vicešampion Europe, Josip Žagar, popularni ZAX pokazali svu raskoš talenta u moćnim drift mašinama i izazvali oduševljenje kod ljubitelja oktanskih sportova.

I ovoga puta ORC je dokazao da se različite discipline autosporta mogu fantastično nadopunjavati i kompletno događanje učiniti gledljivijim, interesantnijim i atraktivnijim za. To je definitivno pravi put za povratak auto sporta u žižu interesa šire javnosti, jer mu uz kvalitetnu prezentaciju to mjesto svakako i pripada.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!