Nogomet

"Ne možemo igrati na remi"

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 08.09.2008.
"Ne možemo igrati na remi"
Foto: Dragan Kovač

Junak engleske pobjede nad Andorom, Joe Cole, tvrdi da neće zamjeriti izborniku Fabiju Capellu ako ga ostavi na klupi na početku dvoboja protiv Hrvatske. Važna je, kaže Cole, samo pobjeda...

Veznjak Chelseaja zabio je dva gola Andori nakon što je ušao s klupe, a moguće je da će ga Capello i u Zagrebu koristiti kao jokera: "Ovdje sam da bih igrao za Englesku. Kada sam izabran, dajem sve od sebe. Menadžer je tu da bi izabrao koga želi, a na nama je da damo sve od sebe. Najvažnije je da Engleska pobijedi, sa mnom ili bez mene."

Cole smatra kako Engleska ne smije u Zagrebu ići na bod: "Kada bismo tamo pobijedili postali bismo favoriti skupine. Ne smijemo igrati na remi jer se utakmica može promijeniti u jednoj sekundi, zbog neke pogreške, prekida ili loše odluke suca."

Kao i ostatak suigrača, Cole se još uvijek dobro sjeća poraza na Wembleyju: "Trebalo nam je dosta vremena da iz sebe izbacimo poraz na Wembleyju i shvatimo da nećemo ići na EUro. Još uvijek nas to boli. No, morate to ostaviti iza sebe i ići naprijed. Činimo sve što je moguće da nam se ne ponovi ono što nam se prošli puta dogodilo u Hrvatskoj."

Ovoga puta Englezi Hrvate cijene mnogo više: "Prošli puta kada smo išli u Zagreb smo ih malo podcijenili. Bili smo malo naivni. Kada pogledate njihove nastupe na Euru, očito je da je Hrvatska vrhunska ekipa s velikim igračima."

Kako protiv takve Hrvatske? "Morate biti čvrti i solidni, kompaktni, i potrebno nam je dosta iskustva jer će biti neprijateljsko okruženje. Moramo pokazati mentalnu snagu, a po tome napredujemo. Osjećam to svaki puta kad se nađemo, sada smo mentalno jači."

Cole voli ovakve utakmice: "Ovo su utakmice zbog kakvih igrate nogomet. Sigurno će biti perioda kada nećemo imati loptu i moramo se dobro braniti. Moramo zaustaviti igrače poput Rakitića, Modrića i Petrića koji su vrhunski, vrhunski igrači. Moramo dobro startati u grupi, prošli puta smo zeznuli u Zagrebu i potom protiv Makedonije kod kuće."

Dobar rezultat u Zagrebu, a Englezima je to sada i remi, puno bi im značio za nastavak kvalifikacija: "Kada bismo postigli rezultat u Zagrebu onda bismo bili u dobroj situaciji u grupi. Ići ćemo na pobjedu, ali čak i ako uzmemo bod ljudi će misliti da je Engleska prvi favorit."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!