Nogomet

"Protivnici postaju sve snažniji"

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 08.09.2008.
"Protivnici postaju sve snažniji"
Foto: EPA

Gareth Barry, veznjak engleske reprezentacije, napominje kako jednostavno nije uvijek dovoljno da igrač odigra najbolje što može, pogotovo s obzirom da protivnici postaju sve snažniji....

Veznjak Aston Ville i engleske reprezentacije Gareth Barry osjetio je potrebu da u razgovoru s lokalnim medijem u Birminghamu istakne da navijači mogu biti uvjereni da će svaki igrač protiv Hrvatske, ali i u svakoj drugoj utakmici, dati 100 posto svojih mogućnosti. Počinju li to neki engleski reprezentativci unaprijed pripremati teren za loš rezultat u Maksimiru?

"Bez obzira na sve što se događalo tijekom utakmice, igrač uvijek daje sve od sebe. Možda ponekad nećemo odigrati najbolje što znamo, ali možete biti sigurni da ćemo pružiti svoj maksimum u tom trenutku. Ponekad se situacija jednostavno ne razvija u željenom smjeru, kako u klubu, tako i u reprezentaciji. Ponekad jednostavno nije dovoljno ni to da igrač da sve od sebe", kazao je engleski reprezentativac.

27-godišnji Barry bio je u momčadi koja je na Wembleyju izgubila u dvoboju s Hrvatskom, pa već ima iskustva s hrvatskim reprezentativcima, a otkako je stigao Fabio Capello čak se našao u momčadi i na svojoj najdražoj poziciji. "Pod Capellom igram u sredini u formaciji 4-1-4-1, lijevog centralnog u formaciji 4-4-2, dok sam u formaciji 4-3-3 na lijevom boku, što mi je najdraža pozicija. No, zadovoljan sam na svim pozicijama koje mi trener odredi. Analizirali smo utakmice koje smo odigrali loše, ali i one koje smo odigrali dobro", rekao je Barry.

"Svi znamo da naši navijači očekuju uspjehe, što je i razumljivo. No, reprezentacije diljem svijeta postaju sve bolje i bolje, pa ih samim time postaje sve teže i teže svladati. Ovo je ipak početak novih kvalifikacija i želimo biti tamo gdje nam je i mjesto – na velikim natjecanjima", zaključio je optimistično Barry.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!