Automoto

18. mjesto za Cro Dakar Team

Sportnet • petak, 12.09.2008.
18. mjesto za Cro Dakar Team

Portugalski Euromilhoes PAX Rally druga je postaja ovogodišnjeg izdanja Dakar Series, a naša posada Daniel Šaškin i Damir Bruner nakon prvog dana nalazi se na odličnom 18. mjestu…

Iako je ovogodišnje izdanje Rallyja Dakar otkazano uslijed terorističkih prijetnji i napada, organizatori su pokrenuli novo natjecanje pod nazivom Dakar Series, svojevrsnu uvertiru legendarnom dakarskom rallyju koji se u 2009. godini seli u Južnu Ameriku.

Nakon proljetnog Central Europe Rallyja bespućima Madžarske i Rumunjske, karavana natjecatelja Dakar Seriesa preselila se na zapad Europe, točnije na portugalsko tlo gdje se od 10. do 14. rujna vozi Euromilhoes PAX Rally.

Slično kao i kod dakarskog rallyja i ovdje su natjecatelji podijeljeni u tri kategorije vozila (motocikli, quadovi te automobili i kamioni) i voze u dvije konkurencije, onoj profesionalnoj i amaterskoj.

Na izazovnom, preko 1500 kilometara dugom rallyju sa 829 kilometara brzinaca nastupa i hrvatska posada Daniel Šaškin - Damir Bruner koja se nakon prvog dana rallyja u konkurenciji 49 vozila plasirala na izvrsno 18. mjesto. Dva jučerašnja pješčana brzinska ispita dužine 87,5 km tj. 156,5 km naši su momci u Opel Antari odlično odradili usprkos teškom terenu i problemima koji su ih pratili.

"Ovo je najteži brzinac koji sam u životu vozio. Najveći problem zadavala nam je prašina koja se dizala od vozila ispred nas, tako da je pretjecanje ponekad sličilo nemogućoj misiji. U pojedinim trenucima od prašine nismo ništa vidjeli, tako da smo u par navrata gotovo morali stati. Srećom, uspjeli smo ovo preživjeti. Sljedeći brzinac je sličan ovome, a kasnije nas očekuje nešto lakši teren.", izjavio je Daniel Šaškin.

U generalnom poretku nakon prvog dana vodi Luc Alphand (Mitsubishi Pajero Evo) s neznatne dvije sekunde boljim vremenom od glavnog konkurenta Carlosa Sainza (VW Race Touareg 2) dok je na trećem mjestu Sainzov momčadski kolega Giniel de Villiers koji za vodećim kasni 53 sekunde.

Rezultati nakon prve etape:
1. Alphand (Fra) - Picard (Fra) - Mitshubishi - 03:22:47h
2. Sainz (Esp) / Perin (Fra) – VW - 03:22:49h
3. De Villiers (Rsa) - Von Zitzewitz (D) – VW - 03:23:40h

18. Šaškin (Cro) - Bruner (Cro) – Opel - 04:07:26h

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!