Tenis

Kuznjecova donijela Rusiji novi naslov

Vedran Babić • nedjelja, 14.09.2008.
Kuznjecova donijela Rusiji novi naslov
Foto: EPA

Prema očekivanjima, Rusija je obranila titulu osvajačica Fed Cupa savladavši u Madridu domaćina Španjolsku. Pobjednički treći bod donijela je najbolje rangirana Ruskinja u sastavu, Svetlana Kuznjecova, nadigravši Anabel Medinu Garrigues sa 6:4 u trećem setu...

Reprezentacija Šamila Tarpiševa je još jednom pokazala i dokazala svoju premoć u ženskom tenisu. Računajući i 2004., od te su godine Ruskinje osvojile čak četiri od pet naslova ovog prestižnog natjecanja. Najnoviji, ovaj u 2008. priskrbila im je Svetlana Kuznjecova pobjedom nad Anabel Medinom Garrigues sa 5:7, 6:3 i 6:4 nakon više od dva i pol sata igre. U prvom setu je Medina nanizala pet gemova od zaostatka 2:5, ali je Kuznjecova ranim breakovima u drugom i trećem setu ipak stigla do zaslužene pobjede.

Kao ključan faktor pokazao se omjer izravnih poena, koji je bio u korist Ruskinje (53-38), s obzirom da su obje tenisačice jednako griješile (52-52). Kuznjecovoj je ovo bio treći nastup u finalu Fed Cupa i treći naslov. 2004. je izgubila oba pojedinačna meča protiv Francuske u Moskvi, ali su njene suigračice ipak spasile stvar, da bi prošle godine na istom mjestu pridonijela osvajanju titule dvjema pobjedama protiv Talijanki. Upravo od tih poraza 2004., Kuznjecova sada ima sedam uzastopnih pojedinačnih pobjeda u Fed Cupu.

Iako su Ruskinje u ovom finalu nastupile bez tri tenisačice iz prvih deset (Dementijeva, Šarapova i Safina), opet su bile nerješiva enigma za Španjolke, koje su im u tri pojedinačna meča uspjele oduzeti tek jedan set. Španjolska tako ostaje na pet naslova u Fed Cupu, s posljednjim koji datira još iz 1998. godine.

Fed Cup, finale, Španjolska – Rusija 0-3: Medina Garrigues – Zvonareva 3:6, 4:6, Suarez Navarro – Kuznjecova 3:6, 1:6, Medina Garrigues – Kuznjecova 7:5, 3:6, 4:6.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!