Automoto

Imola i "umjetnički" Lacetti

Goran Markuš • ponedjeljak, 15.09.2008.
Imola i "umjetnički" Lacetti

Predzadnja europska utrka WTCC-a tekuće sezone vozi se na poznatoj Imoli koja bi nam trebala ponuditi lagano razrješenje kako u vozačkom tako i u konstruktorskom prvenstvu. Za momčad Chevroleta ovo je posebna utrka jer će upravo ovdje Alain Menu voziti "umjetničku" verziju svoga Lacettija i tako završiti ovogodišnju akciju nazvanu: "Mladi, kreativni, Chevrolet"…

Nakon posljednje utrke u Oscherslebenu borba za prestiž u WTCC-u nastavlja se na Imoli, proslavljenoj utrci San Marina. Nakon odličnog vikenda u Njemačkoj Rob Huff će pokušati skupiti što je više bodova moguće kako bi se u završnici sezone još više približio samom vrhu u ukupnom poretku vozača.

"Čeka nas jedan vrlo zanimljiv vikend u Imoli koja je od 2005., kada smo posljednji puta tamo vozili, zaista promijenjena i pružat će maksimalan izazov svakom vozaču. Kako ću startati sa najtežim balastom u svojoj karijeri sa četiri - pet osvojenih bodova bio bih i više nego zadovoljan, no valja napomenuti kako niti vozači koji su u ukupnom poretku ispred mene nisu u boljoj situaciji", izjavio je Huff.

Za Alaina Menua Chevrolet je spremio posebno obojan automobil. Naime, dizajn pobjednika natjecanja "Mladi, kreativni, Chevrolet", Slovenaca Adia Sumia korišten je kako bi Lacetti za Imolu bio pretvoren u pravo umjetničko djelo.

"Kako ću voziti sa nešto lakšim automobilom nadam se vrlo dobroj utrci ciljajući primarno na podij. Moram priznati da mi je uistinu drago što sam dobio čast voziti "umjetnički" auto i mislim kako bi i ostali konstruktori trebali na sličan način pokušati popularizirati WTCC u svijetu", izjavio je Menu nadodavši: "Mislim da bi to mogao biti prvi podij za "umjetnički" automobil jer uistinu sumnjam da je takvih slučajeva bilo u prošlosti ovog natjecanja."

Treći vozač Chevroleta, Nicola Larini na Imolu odlazi po svoju prvu pobjedu: "Forma automobila u posljednjim utrkama je i više nego odlična stoga ne čudi moja velika motivacija uoči prve utrke u Italiji. Čak i na stazama poput one u Oscherslebenu, gdje nismo imali "ugodna" iskustva u prošlosti ove godine nije bilo većih problema što dodatno pojačava moj optimizam, a uzmemo li u obzir i činjenicu kako ću voziti nešto lakši automobil ne čudi moj cilj osvajanja prve WTCC pobjede."

Raspored, 19.09.2008., petak:
15.00h – 15.30h – testiranje

Raspored, 20.09.2008., subota:
09.00h – 09.30h – 1. slobodni treninzi
11.30h – 12.00h – 2. slobodni treninzi
15.00h – 15.30h – kvalifikacije

Raspored, 21.09.2008., nedjelja:
09.00h – 09.15h – zagrijavanje
12.20h – 12.45h – 1. utrka
15.35h – 16.00h – 2. utrka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstaloWTCC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!