Nogomet

Da to nije neki rekord?

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 15.09.2008.
Da to nije neki rekord?
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Dinamo je konačno zaustavljen. Trebalo je 7 kola, trebao je jedan "loš dan u uredu" Boška Balabana koji je dvaput promašio "meč-loptu". Trebao je i jedan hrabar i dobar Zagreb koji je nakon "trice" Hajduku ubilježio još jedan veliki "skalp"...

Tek iz sedmog pokušaja ove sezone netko od naših prvoligaša uspio je "podapeti nogu" dosad sigurnom i dominantnom Dinamu. Hrabri i borbeni Zagrebaši nisu se prestrašili velikog niza svog "velikog brata" i uspjeli su učiniti barem malo zanimljivijim jesenski "lov na Dinamo". Prva pratnja, Slaven i Hajduk, sad su na "samo" šest bodova razmaka. A slijedi veliki derbi. No, prije negoli se u potpunosti posvetimo najvećem hrvatskom internom sportskom događaju, posvetimo se još malo sedmoj prvenstvenoj rundi.

Zagreb je još jednom pokazao da ima recept za najveće i treneru Pavloviću zaista treba zapljeskati za odrađeni posao na startu prvenstva. Momčad koja je ostala bez cijele kičme momčadi, četvorice najboljih igrača; Stojkića - Nadarevića - Ibričića i Lovreka, razmontirala je Hajduk i zaustavila Dinamo s nekim novim "klincima".

U nedjelju ih je predvodio odlični Škorićem na vratima, koji je skinuo sve što je u granicama ljudskih mogućnosti. Boško Balaban vjerojatno ga je sanjao u noći nakon utakmice, jer mu je skinuo jedanaesterac i dva "zicera" s kojima je mogao produžiti niz pobjeda svoje momčadi.

Hajduk je prva dva dinamova prosuta boda proslavio pobjedom protiv Šibenika. U utakmici koju je obilježio lijep pogodak Drage Gabrića, ali i težak lom noge Šibenčanina Ivana Božića, splitski klub ubilježio je treću pobjedu u nizu i stigao na diobu mjesta prve pratilje svog najvećeg rivala. Opet će se ovog tjedna širiti pobjedničke vibracije iz Poljuda k Maksimiru, iako će "bili" u najvećem derbiju biti uskraćeni za usluge svog zapovjednika obrane Borisa Živkovića.

Rijeka je nastavila "toplo-hladno". Poraz u Vinkovcima naznačio je da su Riječani ove jeseni spremni na sve - i vrlo ugodno i vrlo neugodno iznenaditi. Raspoloženi Vinkovčani popeli su se u gornji dio ljestvice, a prvo ime susreta bio je raspoloženi razigravač Davor Bagarić. Onaj za čiju ispisnicu čelnici Cibalije traže milijun eura. Pa tko voli - nek' izvoli.

Koprivničanci su pokerom u mreži Osijeka odradili generalku za jedan od najvećih okršaja u klupskoj povijesti - susret 1. kola Kupa Uefe s moskovskim CSKA-om. Momčad Mile Petkovića još je jednom pokazala da ima i snagu i karakter, nije ih pomelo ni rano vodstvo gostiju. Očekujemo da jednaku količinu "kuraže" pokažu i u četvrtak, kad će im cijela Hrvatska stiskati palčeve protiv bogate ruske momčadi.

Varaždincima je za tri boda bio dovoljan jedan trenutak dobre suradnje između asistenta Mumleka i strijelca Prahića. Imali su gosti nekoliko prigoda za odnijeti barem bod u Zaprešić, no mladi vratar Dreven odličnim je obranama skrenuo pozornost na sebe.

Za kraj smo ostavili teške dane Zadrana. Utakmica protiv Croatije bila je "biti ili ne biti" za zadarsku momčad, pa nije teško procijeniti magnitudu neuspjeha kojeg je izazvao konačnu rezultat i pobjeda gostiju. Uz sve loše što im se dogodilo tijekom utakmice, Zadrane je dodatno pogodio i nekulturni ispad sesvetskog napadača Vladimira Petrovića prigodom izjednačujućeg pogotka. Isti igrač samo dvije minute kasnije iskoristio je svoje iskustvo i opet se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme, osiguravši svojoj momčadi mirniji nastavak sezone, a Zadranima velike muke.

Hoće li Dalibor Zebić biti prvi trener koji je "izgubio glavu" u 18. izdanju 1. HNL? Sedam kola, samo jedan bod na kontu, a najbliži konkurenti su već na 6 bodova plusa. Čekajte, sedam kola je već prošlo, a svi su treneri još na broju? Da to nije neki rekord?

SuperSport HNL

1Dinamo 3667:30+3782
2Rijeka 3669:30+3974
3Hajduk 3654:26+2868
4Osijek 3662:43+1957
5Lokomotiva 3652:45+751
6Varaždin 3639:47-842
7Gorica 3635:50-1541
8Istra 1961 3636:54-1841
9Slaven Belupo 3643:69-2633
10Rudeš 3622:85-639

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!